search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 05:57
MENU CLOSE

ΠΕΝΕΝ για Ίο: Ήξεραν για τα κρούσματα (Audio)

08.07.2021 20:17
test_new

Στην καταγγελία ότι οι νεαροί που έφθασαν στη Ραφήνα από την Ίο και διαπιστώθηκε ότι ήταν φορείς του κορωνοϊού είχαν θεωρηθεί ήδη ως κρούσματα ή ύποπτα προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ.

Μιλώντας στον ρ/σ «Alpha», ο Αντώνης Νταλακογιώργος κατήγγειλε πως γνώριζε τόσο η πλοιοκτήτρια εταιρεία, όσο και ο ΕΟΔΥ για τα 14 επιβεβαιωμένα ή ύποπτα κρούσματα πριν καν αναχωρήσει από την Ίο το πλοίο, ωστόσο με παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας αποφασίστηκε να ταξιδέψουν κανονικά στη Ραφήνα.

Ο Αντώνης Νταλακογιώργος επισήμανε μάλιστα πως σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει, τα παιδιά αυτά που επιβεβαιώθηκαν ως κρούσματα δεν απομονώθηκαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ είπε ότι βρέθηκαν θετικα και δυο μέλη του πληρώματος, που σύμφωνα με τον ίδιο κόλλησαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Ανέφερε επίσης ότι τόσο το πλήρωμα όσο και οι επιβάτες είχαν άγνοια για το ταξίδι των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

«Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο. Δεν δέχομαι, όμως, καμία αμφισβήτηση όσον αφορά στην εγκυρότητα της καταγγελίας. Έχω μάλιστα την εντύπωση ότι τα παιδιά που είχαν μολυνθεί δεν είχαν απομονωθεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού» σημείωσε. Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι για τα κρούσματα γνώριζε και ο ΕΟΔΥ. «Ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε να απομονωθούν τα άτομα αυτά, αλλά τελικά δεν έγινε» τόνισε.

Διαβάστε επίσης

Άλμα στα 2.107 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Σαρηγιάννης: Δεκαπενταύγουστος με 3.500 κρούσματα λόγω μετάλλαξης Δέλτα (Video)

Κορωνοϊός: Οι «πρωταθλητές» στα ποσοστά θετικότητας – Φουντώνει η ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50