search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 00:28
MENU CLOSE

Ραφήνα: 14 τα κρούσματα στους νεαρούς που γύρισαν από Ίο – Σε μεγάλο πάρτι η μετάδοση (vid)

08.07.2021 07:47
ploio_new

Συναγερμός σήμανε από το βράδυ της Τετάρτης στο λιμάνι της Ραφήνας, καθώς υπήρξε η πληροφορία ότι στο πλοίο Super Express, το οποίο προερχόταν από την Ίο, επέβαιναν δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού.

Όπως επιβεβαίωσε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Υγείας Βασιλης Κικίλιας τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται τελικά σε 14.

Όπως είπε, ο μέσος όρος των παιδιών που έχουν νοσήσει είναι τα 17 χρόνια και έχει 17,5% θετικότητα.

«Είναι 14 κρούσματα στους 81, σύμφωνα με τις πληροφορίες μου από τον ΕΟΔΥ», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι θα πραγματοποιηθούν και άλλες δειγματοληψίες σε πλοία που επιστρέφουν από τουριστικούς προορισμούς.

«Αυτό αποδεικνύει αυτό που λέμε: χρειάζονται τεστ, εμβολιασμός προστασία της προσωπικής υγείας, σεβασμός στην κοινωνικότητα, και χρήση μάσκας εκεί που υπάρχει πολυκοσμία», τόνισε επίσης.

Το περιστατικό επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, ο οποίος είπε ότι έγιναν τεστ στους νεαρούς που επέστρεψαν στη Ραφήνα από την Ίο.

«Δεν γνωρίζω αλλά υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα ο μεγαλύτερος αριθμός από αυτούς να νοσούν. Έγιναν συστάσεις να παραμείνουν για 14 μέρες στις οικίες τους», σημείωσε. Στο πλοίο έγινε απολύμανση.

Οι 30 εξ’ αυτών ήταν μια μεγάλη παρέα που κανόνισαν όλοι μαζί να επισκεφθούν το νησί της Ίου για ολιγοήμερες διακοπές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησαν από Αθήνα αλλά εκεί γνωρίστηκαν και με άλλους νεαρούς και πήγαν όλοι μαζί σε μεγάλο πάρτι.

Ορισμένοι αποδεδειγμένα και με συμπτώματα νόσησαν από κορωνοϊό και έμειναν στην Ίο καθώς δεν τους επετράπη να ταξιδέψουν.

Οι υπόλοιποι επέστρεψαν χθες στη Ραφήνα, αφού μπήκαν σε καραντίνα στο πλοίο, και ελέγχθηκαν με τεστ από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, το οποίο είχε ειδοποιηθεί και βρισκόταν στον ειδικό χώρο του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας.

Ανά δεκάδες έβγαιναν από το Super Express και οδηγούντο από προσωπικό του ΕΟΔΥ που φορούσε ειδικές στολές στον χώρο ελέγχου προκειμένου να κάνουν το τεστ.

Επί ποδός τέθηκαν το λιμενικό της Ραφήνας και δύο περιπολικά.  Πολλοί γονείς βρίσκονταν επίσης εκεί, αγωνιώντας για τα παιδιά τους.

Photos: rpn.gr

Διαβάστε επίσης:

Η κυβέρνηση αντιμέτωπη με την ιστορία Χαρδαλιά – Σχόλασε το πάρτι για τα δυο χρόνια της ΝΔ στην εξουσία

Ελληνοτουρκικά σύνορα: Τελικά γίνονται παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών ή όχι;

«Alert» από Παγώνη: Να εμβολιαστούμε γιατί το φθινόπωρο θα είναι δύσκολο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 00:27