search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 09:40
MENU CLOSE

Πού «σκόνταψε» το μέτρο του rapid test στην επιστροφή από τα νησιά

09.07.2021 13:42
touristes-new

Τελικά δεν επιβλήθηκε το μέτρο του υποχρεωτικού rapid test στην επιστροφή των τουριστών από τα νησιά, όπως είχαν αφήσει να εννοηθεί «διαρροές» λίγο πριν την χτεσινή απογευματινή ενημέρωση για την Covid-19.

Αν και όλες οι πληροφορίες μιλούσαν για σίγουρη επιβολή του μέτρου καθώς ήταν εισήγηση των ειδικών, φαίνεται ότι μάλλον την τελευταία στιγμή επικράτησε η ισχυρή σύσταση για self test.

Ο βασικότερος λόγος που τελικά δεν έγινε δεκτή η εισήγηση της επιτροπής είναι, όπως λένε πληροφορίες, ότι η επιβολή υποχρεωτικού rapid test δεν είναι εφικτή σε πολλά νησιά καθώς δεν έχουν τις υποδομές να «υπηρετήσουν» ένα τέτοιο εκτεταμένο μέτρο.

Πολλά νησιά δεν έχουν καν διαγνωστικά κέντρα, αλλά ακόμα και αυτά που έχουν θα ήταν αδύνατον να «αντέξουν» τους εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες τουρίστες που θα συνέρρεαν καθημερινά για να κάνουν το τεστ προκειμένου να μπορέσουν να φύγουν για τον επόμενο προορισμό τους.

Το πιθανότερο είναι ότι θα αναγκάζονταν χιλιάδες τουρίστες να ξεμένουν στα νησιά καθώς δεν θα προλάβαιναν να κάνουν το τεστ και αυτό φυσικά θα προκαλούσε ένα άνευ προηγουμένου αλαλούμ σε ότι αφορά την οργάνωση όλων των εμπλεκομένων όπως ξενοδοχεία, τουριστικά πρακτορεία, καράβια, αεροπορικές, κλπ.

Επιπλέον, η πιθανότητα να υπάρχει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε κάθε νησί για διαγνωστικούς ελέγχους δεν συγκεντρώνει καμία πιθανότητα, καθώς δεν υπάρχει στον Οργανισμό τέτοια δυναμική.

Κάπως έτσι φτάσαμε στην ισχυρή σύσταση για self test. Αλλά και γι’ αυτό το μέτρο ωστόσο χρειάζεται προγραμματισμός καθώς τα φαρμακεία των νησιών θα πρέπει να έχουν απόθεμα διαγνωστικών τεστ για να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των τουριστών.

Αυτό όμως που προκαλεί τη μεγαλύτερη, για να μην πούμε αλγεινή, εντύπωση και προβληματίζει πολλούς , είναι το πώς η επιτροπή των ειδικών πρότεινε ένα μέτρο που ήταν πασιφανές ακόμα και στους μη «ειδικούς» ότι θα προκαλούσε τεράστια προβλήματα στον ήδη ταλαιπωρημένο τουρισμό.

Δεν γνώριζαν τα μέλη της επιτροπής τις δυνατότητες του συστήματος Υγείας και ειδικά την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά;

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη Δέλτα: Φέρνει αλλαγές σε μέτρα και τουρισμό – Έντονη ανησυχία στην κυβέρνηση

Παγώνη: Μεγάλη και μη αναμενόμενη η αύξηση των κρουσμάτων (Video)

Freedom Pass: Πώς θα πάρουν το «χαρτζιλίκι» των 150 ευρώ οι νέοι 18-25 ετών που κάνουν το εμβόλιο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 09:39