search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 13:09
MENU CLOSE

Μετάλλαξη Δέλτα: Φέρνει αλλαγές σε μέτρα και τουρισμό – Έντονη ανησυχία στην κυβέρνηση

09.07.2021 12:35
tourismos_new

Τα πάνω-κάτω σε ότι αφορά τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για το καλοκαίρι και την τουριστική περίοδο έχει επιφέρει η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και η επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα.

Η κυβέρνηση αναζητά άμεσα λύσεις για να αποκοπεί το 4ο κύμα της πανδημίας στην Ελλάδα χωρίς να κλείσει η οικονομία και εξετάζει την επιβολή νέων μέτρων ή την αναίρεση άλλων που ανακοινώθηκαν μόλις πριν λίγε μέρες, τα οποία δεν αποκλείεται να γίνουν γνωστά τα επόμενα 24ωρα.

Στην Ελλάδα οι εκτιμήσεις των ειδικών είναι ζοφερές, καθώς ορισμένοι μιλούν για άνοδο στα 3.000 κρούσματα από την επόμενη εβδομάδα.

Χαρακτηριστικά, το πρωί της Παρασκευής ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος τονίζοντας ότι αναμένει περαιτέρω έκρηξη των επιδημιολογικών δεικτών το επόμενο διάστημα.

«Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε ημέρες με πάνω από 2 χιλιάδες κρούσματα, ενώ δεν αποκλείεται σύντομα να φτάσουμε και τα 3 χιλιάδες κρούσματα. Το επιδημιολογικό περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε είναι τελείως διαφορετικό», σχολίασε σχετικά με αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες.

Τα μέτρα που έρχονται και… φεύγουν

Έτσι, το Μέγαρο Μαξίμου, σε συνεννόηση με την επιτροπή των ειδικών μελετά τις επόμενες κινήσεις της.

Συγκεκριμένα, φαίνεται ότι επανεξετάζει τις πρόσφατες εξαγγελίες περί «αμιγών» και «μεικτών» μαγαζιών που είχαν ανακοινωθεί πριν από μία εβδομάδα.

Με δεδομένο πως τα κρούσματα προέρχονται πλέον κυρίως από τις νέες ηλικίες και πολλαπλασιάζονται στους χώρους διασκέδασης, η κυβέρνηση εξετάζει το σενάριο να ανακοινωθεί το άνοιγμα των κλειστών χώρων μόνο για εμβολιασμένους. Η χρήση των κλειστών χώρων μόνο για εμβολιασμένους θα μπορεί να έχει πληρότητα 80%, όπως ακριβώς ανακοινώθηκε και για τα γήπεδα και τους αθλητικούς χώρους.

Παράλληλα, εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένονται και οι ανακοινώσεις για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, κάτι που επισήμανε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι θα ακολουθηθούν πιστά τα όσα έχει εισηγηθεί η Επιτροπή Βιοηθικής, η οποία προτείνει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ως έσχατο μέσο.

Σε κάθε περίπτωση, οι πρώτες κατηγορίες για τις οποίες θα γίνουν συστάσεις είναι οι εργαζόμενοι σε οίκους ευγηρίας και σε νοσοκομεία. Στη δεύτερη κατηγορία το ποσοστό είναι πολύ υψηλό, καθώς ξεπερνά το 75%, αλλά προβληματίζει το γεγονός πως αν ο εμβολιασμός καταστεί υποχρεωτικός άμεσα και αυτό το 20%-25% δεν εμβολιαστεί και μεταφερθεί στα μετόπισθεν, θα υπάρχει πρόβλημα προσωπικού σε πολλά νοσοκομεία και μάλιστα σε ένα χρονικό σημείο που η πανδημία φουντώνει.

Συνεπώς θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό η υποχρεωτικότητα να μην ισχύσει άμεσα. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και με τους εκπαιδευτικούς.

Διαβάστε επίσης:

Κυβερνητικό αλαλούμ για το τι ισχύει για όσους ταξιδεύουν στα νησιά

Κορωνοϊός: Η Γαλλία συνιστά… Ελλάδα για τουρισμό, εξαιρεί Ισπανία-Πορτογαλία

Τραγωδία στη Νίκαια: Καρέ – καρέ το τρομερό δυστύχημα με την 7χρονη (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 13:04