Γερμανικά λουκάνικα μπρατβουρστ ψητά με μπύρα
Το μπράτβουρστ (Brätwurst) είναι ένας τύπος γερμανικού λουκάνικου φτιαγμένο από βόειο κρέας ή πιο συχνά χοιρινό.
Υλικά για την συνταγή
2 κουτάκια (των 330 ml) μπύρα lager ή pilsner
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα στη μέση και σε φέτες
6 λουκάνικα bratwurst
6 μακρόστενα ψωμάκια μπριός κομμένα στη μέση
Για το σερβίρισμα
Μουστάρδα, πίκλες, κέτσαπ και ότι άλλο επιθυμείτε
Εκτέλεση
Προθερμάνετε την ψησταριά (κάρβουνου ή γκαζιού ), αν διαθέτετε, διαφορετικά θα χρειαστείτε ένα σχαροτήγανο για να ολοκληρώσετε τη συνταγή.
Σε μια μεσαία κατσαρόλα σε υψηλή φωτιά, βάλτε τα μισά κρεμμύδια (κρατήστε τα υπόλοιπα ωμά για το σερβίρισμα) και τη μπύρα μέχρι να έρθουν σε βρασμό.
Προσθέστε τα λουκάνικα, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε για 10 -12 λεπτά περίπου από την ώρα βρασμού, μέχρι να μαγειρευτούν.
Μόλις είναι έτοιμα, μεταφέρετε τα λουκάνικα στη σχάρα ή στο σχαροτήγανο και ψήστε τα μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές, 2 με 5 λεπτά, γυρίζοντάς τα συχνά.
Όσο ψήνονται αφήστε τη μπύρα με τα κρεμμύδια να βράσουν σε υψηλή θερμοκρασία για άλλα 5 με 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Στραγγίστε τα κρεμμύδια και αφήστε τα στην άκρη για το σερβίρισμα. Κόψτε τα ψωμάκια στη μέση, τοποθετήστε τα κι αυτά στη σχάρα για ένα λεπτό μέχρι να ψηθούν ελαφρά.
Σερβίρετε σαν σάντουιτς με τα λουκάνικα, τα κρεμμύδια (ωμά ή μαγειρεμένα ή και τα δύο μαζί), μουστάρδα, πίκλες και ότι άλλο επιθυμείτε!
Διαβάστε επίσης
Συνταγή για νοσταλγικό παγωτό μόκα, της εφηβείας μας