search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 08:15
MENU CLOSE

Συνταγή για αρωματική φέτα και ελιές στη μαρινάδα

08.07.2021 07:00
FETA_NEW

Μια συνταγή πασπαρτού για ορεκτικό ή σνακ, βασισμένη στη μεσογειακή διατροφή, γρήγορη και εύκολη, με όλα τα αρώματα της Ελληνικής γης.

Συμπληρώνει ντοματοσαλάτες, συνοδεύει φρυγανισμένο ψωμί και πίτες, απογειώνει την πατατοσαλάτα και άλλες σαλάτες βραστών λαχανικών και ταιριάζει υπέροχα με μακαρονοσαλάτες και σάλτσες ζυμαρικών.

Υλικά για τη συνταγή

-1 φλιτζάνι ελιές (200 γραμμάρια), χωρίς κουκούτσι, κατά προτίμηση Καλαμών
-3 μικρά φύλλα δάφνης
-2 κουταλιές της σούπας δεντρολίβανο (προαιρετικά)
-½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-1 λεμόνι, το χυμό και το ξύσμα
-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
-1 φλιτζάνι φέτα (200 γραμμάρια) κομμένη σε κύβους
-Μερικές νιφάδες μπούκοβο (προαιρετικά)
-Κομμένες πίτες ή φέτες ψωμιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά, εκτός από τις πίτες.

Τοποθετήστε τα σε ένα αεροστεγές σκεύος στο ψυγείο για 24 ώρες (το λιγότερο 6 ώρες), για να μαριναριστούν καλά και να αναδειχθούν οι γεύσεις.

Αφαιρέστε τα δαφνόφυλλα, σερβίρετε σε μια πιατέλα με κομμένες πίτες ή ψητές φέτες ψωμιού ολόγυρα και απολαύστε!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 08:14