search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 04:35
MENU CLOSE

Έκκληση Τσίπρα για εμβολιασμό – «Όχι» στη γενίκευση της υποχρεωτικότητας

13.07.2021 18:42
tsipras_tsiodras_linou_new

Την έκκληση προς τους πολίτες να εμβολιαστούν, να φορούν μάσκες και να τηρούν τα μέτρα προστασίας επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας σε on camera δήλωσή του μετά την συνάντηση που είχε το μεσημέρι με την καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού και τον επικεφαλής της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων Σωτήρη Τσιόδρα.

Η συνάντηση και το νέο κάλεσμα Τσίπρα σε εμβολιασμό, έρχονται μία μέρα μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, μεταξύ άλλων, για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό δύο ειδικών κατηγοριών, των εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και των υγειονομικών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάλεσε τους πολίτες «να πάρουν την υπόθεση της ζωής και της υγείας τους στα χέρια τους με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, και αίσθημα αλληλεγγύης» και «να αγνοήσουν τον ανεύθυνα διχαστικό λόγο του κου Μητσοτάκη» αλλά «να εμβολιαστούν, να φοράνε μάσκες, και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας». Είπε επίσης ότι «η πανδημία είναι ένας συλλογικός κίνδυνος και μόνο συλλογικά αντιμετωπίζεται».

Επίσης, απεύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση «να μην επιμείνει στο διχαστικό λόγο, στον κοινωνικό διαχωρισμό και στη γενίκευση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού», διότι, εκτίμησε, «θα προκαλέσει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα».

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Συνάντησα σήμερα την καθηγήτρια επιδημιολογίας κα Λινού και τον επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, κ. Τσιόδρα, γιατί ανησυχώ.

Τόσο για την εξέλιξη της πανδημίας όσο και για τις διαρκείς παλινωδίες της κυβέρνησης στη διαχείρισή της.

Και επιπλέον γιατί διαπιστώνω ότι οι παλινωδίες αυτές απειλούν να οδηγήσουν στη διάρρηξη της εμπιστοσύνης ανάμεσα στην ελληνική κοινωνία και την επιστημονική κοινότητα.

Στόχος κοινός είναι να αποτρέψουμε ένα ακόμη πανδημικό κύμα που θα απειλήσει ανθρώπινες ζωές. Και για αυτό χρειάζεται να επιστρατεύουμε την επιστημονική τεκμηρίωση, αλλά και την πειθώ.

Να εμπνεύσουμε ξανά εμπιστοσύνη στους πολίτες και να τους πείσουμε να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Όχι να τους απειλούμε με τιμωρίες.

Ούτε να τους δελεάζουμε με ανόητα κίνητρα και χαρτζιλίκια.

Αλλά να τους πείσουμε ότι αυτό που μας νοιάζει πάνω από όλα είναι η ζωή.

Η δική τους, η δική μας, όλων.

Απευθύνω λοιπόν εκ νέου, έκκληση στους πολίτες να πάρουν την υπόθεση της ζωής και της υγείας τους στα χέρια τους.

Με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, και αίσθημα αλληλεγγύης.

Να αγνοήσουν τον ανεύθυνα διχαστικό λόγο του κου Μητσοτάκη.

Να εμβολιαστούν, να φοράνε μάσκες, και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας.

Απευθύνω όμως έκκληση και στην κυβέρνηση να μην επιμείνει στο διχαστικό λόγο, στον κοινωνικό διαχωρισμό και στη γενίκευση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Θα προκαλέσει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

Η λογική του διαχωρισμού σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, η λογική των προνομίων και των διώξεων, είναι ό,τι χειρότερο σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης.

Η πανδημία είναι ένας συλλογικός κίνδυνος και μόνο συλλογικά αντιμετωπίζεται, όχι με το διχασμό των πολιτών σε ‘υγιείς’ και απόβλητους.

Η κοινωνική ένταση, ο κοινωνικός αυτοματισμός και η διχόνοια είναι κίνδυνοι που οφείλουμε να αποτρέψουμε.

Τη πανδημία ή θα τη νικήσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι.

Ή θα μας νικήσει αυτή.

Και είναι στο χέρι μας να βγούμε όλοι μαζί νικητές από αυτή τη μάχη».

Διαβάστε επίσης

Ιερώνυμος για εμβολιασμούς: Η Εκκλησία στην προσπάθεια για το καλό του λαού

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Όλα τα μέτρα και οι κυρώσεις – Τι θα ισχύσει στην εστίαση (Video)

Βορίδης: Δεν αποκλείεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των δημοσίων υπαλλήλων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50