search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 20:11
MENU CLOSE

Euro 2021: Οι πρωταθλητές έκαναν τον γύρο του θριάμβου στην Ρώμη παρά τις απαγορεύσεις (Photos/Video)

13.07.2021 10:38
italy

Το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών είχε αποφασίσει να μην επιτραπεί να γίνει ο γύρος του θριάμβου λόγω της πανδημίας.

H Εθνική Ιταλίας επέστρεψε νωρίς το πρωί της Δευτέρας στην Ρώμη, μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Το απόγευμα, η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα ( ο οποίος μετέβη στο Γουέμπλεϊ για να τους στηρίξει) και απ’ τον πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι.

Ιταλία: Τελικά οι Ατζούρι έκαναν το γύρο του θριάμβου!

Το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε ότι δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα το απόγευμα ο «τιμητικός και θριαμβευτικός γύρος» από την Squadra Azurra με το κύπελλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

Όπως και στο Μουντιάλ, υπήρχε η πρόθεση, η Εθνικής Ιταλίας να μπορέσει να κάνει τον γύρο των κύριων σημείων της Αιώνιας Πόλης, με ένα τουριστικό, ανοικτό λεωφορείο.

Η υπουργός Εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμορτζέζε αποφάσισε ότι αυτό δεν είναι εφικτό, διότι εκ των πραγμάτων δεν θα τηρηθούν οι αναγκαίες αποστάσεις ασφαλείας λόγω της τεράστιας συρροής των φιλάθλων.

Όπως μετέδωσε η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, παρά το ότι το υπουργείο Εσωτερικών έκανε γνωστό ότι δεν μπορεί να οργανωθεί ο προγραμματισμένος «γύρος του θριάμβου», λόγω των μέτρων ασφαλείας για τον κορωνοϊό, οι παίκτες ζήτησαν να βρεθεί μια «μέση λύση».

Ειδικότερα, ο χθεσινός σκόρερ, Λεονάρντο Μπονούτσι, σύμφωνα με την Rai φέρεται να ζήτησε να μπορέσουν να ανέβει η ομάδα -μετά την τελετή στο κυβερνητικό μέγαρο- σε ένα ανοικτό πούλμαν και να δείξει του κύπελλο στους φιλάθλους, με μια σύντομη βόλτα.

Υποδοχή από Ντράγκι

Η Squadra Azzurra έφτασε στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, για να συναντήσει τον πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι, ο οποίος περίμενε την ομάδα στον εξωτερικό χώρο, στην πλατεία Κολόνα.

«Η επιτυχία αυτή είναι εξαιρετική. Σήμερα μπήκατε στην ιστορία, με τις πάσες και με τις αποκρούσεις σας, που ήταν μοναδικές. Και βέβαια με το ισχυρό πνεύμα της ομάδας, το οποίο οφείλεται στον προπονητή, τον Ρομπέρτο Μαντσίνι», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι.

«Ο αθλητισμός μας βοηθά να ονειρευόμαστε, καταπολεμά τον ρατσισμό και αποτελεί μέσο κοινωνικής εξέλιξης . Είστε κύρια σημεία αναφοράς μας», πρόσθεσε ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Euro 2020: Τα ιλιγγιώδη ποσά που μοίρασε η UEFA στις εθνικές ομάδες

Euro 2020 – Αγγλία: Οργή και αηδία για τις ρατσιστικές επιθέσεις στους τρεις διεθνείς – Βούλωσαν στόματα Arsenal και Manchester United

Euro 2020: «Oh no… Not Again» – Δάκρυα και περηφάνια στα αγγλικά πρωτοσέλιδα (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 20:09