search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 22:26
MENU CLOSE

Euro 2020 – Αγγλία: Οργή και αηδία για τις ρατσιστικές επιθέσεις στους τρεις διεθνείς – Βούλωσαν στόματα Arsenal και Manchester United

12.07.2021 16:01
saka_

Όλοι οι επίσημοι φορείς, από την ομοσπονδία μέχρι τον Μπόρις Τζόνσον, καταδικάζουν τις επιθέσεις που δέχτηκαν οι τρεις μοιραίοι παίκτες της Εθνικής Αγγλιας μετά τον χθεσινό τελικό του Euro ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ερευνά τα περιστατικά.

Την ίδια ώρα Manchester United και Arsenal στηρίζουν τους παίκτες τους με συγκινητικά μηνύματα στους επίσημους λογαριασμούς των ομάδων.

«Είμαστε αηδιασμένοι»

Συγκεκριμένα, η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FA) καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχθηκαν ποδοσφαιριστές της Εθνικής, μετά την ήττα από την Ιταλία στον τελικό του Euro 2020 στα πέναλτι, χθες στο Γουέμπλεϊ.

«Η FA καταδικάζει έντονα όλες τις μορφές διακρίσεων και είναι άκρως απογοητευμένη, από τον διαδικτυακό ρατσισμό στα κοινωνικά μέσα, που στοχεύει ορισμένους από τους παίκτες μας στην Εθνική ομάδα», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ξεκάθαροι πως οποιοσδήποτε κρύβεται πίσω από μια τέτοια αηδιαστική συμπεριφορά δεν είναι ευπρόσδεκτος για να ακολουθήσει την ομάδα. Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να υποστηρίξουμε τους παίκτες, ζητώντας παράλληλα τις σκληρότερες ποινές για οποιονδήποτε υπεύθυνο».

Ανάλογη ήταν η τοποθέτηση της Εθνικής Αγγλίας. «Είμαστε αηδιασμένοι που ορισμένα μέλη της ομάδας μας -που έδωσαν τα πάντα γι’ αυτή τη φανέλα το φετινό καλοκαίρι- έχουν υποστεί ρατσιστική κακοποίηση στο διαδίκτυο μετά το σημερινό παιχνίδι», ήταν το μήνυμα στο Twitter.

Έρευνα από την αστυνομία

Η βρετανική αστυνομία ανέφερε ότι θα ερευνήσει τα συγκεκριμένα μηνύματα και αναρτήσεις. «Γνωρίζουμε ότι ορισμένα επιθετικά και ρατσιστικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατευθύνονται προς τους ποδοσφαιριστές μετά τον τελικό του Euro 2020. Αυτή η καταχρηστική συμπεριφορά είναι εντελώς απαράδεκτη, δεν θα γίνει ανεκτή και θα διερευνηθεί», ανέφερε στο Twitter η Μητροπολιτική Αστυνομία.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Χαν, κάλεσε τις εταιρείες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να αφαιρέσουν αυτό το περιεχόμενο από τις πλατφόρμες τους.

«Εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για την αηδιαστική διαδικτυακή κακοποίηση, πρέπει να θεωρηθούν υπεύθυνοι και οι εταιρείες κοινωνικών μέσων πρέπει να δράσουν αμέσως για να αφαιρέσουν και να αποτρέψουν αυτά τα μηνύματα μίσους».

Καταδίκη και από Τζόνσον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον καταδίκασε τις ρατσιστικές επιθέσεις που είχαν ως στόχο παίκτες της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Αγγλίας, μετά την ήττα των «τριών λιονταριών».

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Τζόνσον ανέφερε ότι οι παίκτες της Αγγλίας αξίζουν επαίνους και όχι να γίνονται στόχος ρατσιστικών επιθέσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Όσοι είναι υπεύθυνοι για αυτήν τη φρικτή κακοποίηση πρέπει να ντρέπονται για τον εαυτό τους», υπογράμμισε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Συγκινητική στήριξη από Άρσεναλ και Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ

Η Άρσεναλ ανέβασε μήνυμα υποστήριξης προς τον Μπουκάγιο Σάκα, ενώ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποστήριξε τον Μάρκους Ράσφορντ.

«Το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι τόσο σκληρό. Αλλά τα ίδιο και η προσωπικότητά σου, ο χαρακτήρας σου, η γενναιότητά σου. Θα είμαστε πάντα περήφανοι για σένα. Ανυπομονούμε να επιστρέψεις μαζί μας», έγραψαν οι «κανονιέρηδες».

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, από την πλευρά της, ανάρτησε το ακόλουθο μήνυμα, αναφερόμενη στον Ράσφορντ: «Ένα χτύπημα της μπάλας δεν μπορεί να σε καθορίσει ως ποδοσφαιριστή ή άτομο. Ανυπομονούμε να σε υποδεχτούμε σπίτι».

Διαβάστε επίσης:

Euro 2020: Ρατσιστικές επιθέσεις σε Σάντσο, Ράσφορντ και Σάκα για τα χαμένα πέναλτι (Videos)

Euro 2020: «Oh no… Not Again» – Δάκρυα και περηφάνια στα αγγλικά πρωτοσέλιδα (photos)

Euro 2020: It’s going Rome – Η Ιταλία στην κορυφή της Ευρώπης (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 22:23