ΤΡΙΤΗ 11.11.2025 00:54
MENU CLOSE

Ριζότο βασιλικού

15.07.2021 07:00

Ένα νόστιμο, ελαφρύ και άκρως καλοκαιρινό πιάτο που θα γίνει το αγαπημένο σας.

Υλικά για τη συνταγή

220 γραμμάρια ρύζι για ριζότο

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

600 ml ζωμό λαχανικών

1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό

30 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα

60 ml ελαιόλαδο

Λίγες κουταλιές λευκό κρασί (προαιρετικά)

Αλατοπίπερο κατά βούληση

2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι

Εκτέλεση

Σε έναν επεξεργαστή (μούλτι) βάλτε τον βασιλικό με 50 ml ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Λιώστε τα μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη σάλτσα και αφήστε τα στην άκρη.

Εντωμεταξύ σε μια κατσαρόλα ρίξτε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε ελαφρά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέστε και το ρύζι , ανακατεύοντας συνεχώς, βρέξτε με λίγο λευκό κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί σε υψηλή φωτιά.

Καλύψτε το ρύζι με λίγες κουταλιές ζεστό ζωμό και συνεχίστε το μαγείρεμα για περίπου 15 λεπτά, ρίχνοντας συνεχώς ζωμό όταν απορροφάται.

Στη συνέχεια, προσθέστε τη σάλτσα βασιλικού, ανακατεύοντας καλά για να ενσωματωθεί στο ριζότο, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά.

Τέλος καβουρντίστε ελαφρά τα κουκουνάρια σε ένα τηγανάκι και σερβίρετε το ριζότο με αυτά και μερικά φύλλα βασιλικού. Πασπαλίστε με λίγη επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα, αν επιθυμείτε, και απολαύστε!

Συμβουλή

Αν δεν σας αρέσει η τραγανή νότα των ψημένων κουκουναριών, μπορείτε να παραλείψετε το τελευταίο βήμα του καβουρδίσματος και τα αλέσετε κι αυτά στο μούλτι από την αρχή μέσα στη σάλτσα βασιλικού, δημιουργώντας έτσι τη δική σας πέστο βασιλικού.

ΤΡΙΤΗ 11.11.2025 00:43
Exit mobile version