search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:39
MENU CLOSE

Ποιες κυρώσεις των ΗΠΑ;… – Η Τουρκία ετοιμάζεται να αγοράσει και δεύτερη συστοιχία S-400

20.07.2021 19:23
s-400_new

Παρά τις πίεσεις της Ουάσινγκτον, η Άγκυρα εμφανίζεται αποφασισμένη να συνεχίσει τα… ψώνια από τη Μόσχα.

Συγκεκριμένα, η Ρωσία και η Τουρκία ολοκληρώνουν τις συνομιλίες πάνω στο νέο συμβόλαιο για την πώληση της δεύτερης συστοιχίας του αντιαεροπορικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400, έχει ολοκληρωθεί η οικονομοτεχνική μελέτη, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο γενικός διευθυντής της ρωσικής κρατικής εταιρείας αμυντικής βιομηχανίας και εξαγωγών οπλικών συστημάτων Αλεξάντρ Μιχέγεφ.

«Ολοκληρώνονται οι συνομιλίες, έχει διαμορφωθεί η οικονομοτεχνική μελέτη, έχει εκπονηθεί το πρόγραμμα τεχνολογικής συνεργασίας στο έργο αυτό, και ως εκ τούτου αναμένουμε να ολοκληρώσουμε το έργο αυτό τους προσεχείς μήνες», δήλωσε ο Μιχέγεφ. Τον Απρίλιο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε δηλώσει ότι η Άγκυρα διεξάγει συνομιλίες με την Μόσχα για την αγορά δεύτερης συστοιχίας του αντιαεροπορικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400.

Η Ρωσία κι η Τουρκία είχαν υπογράψει συμφωνία για την αγορά της πρώτης συστοιχίας του αντιαεροπορικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 το 2017, η οποία παραδόθηκε στην Άγκυρα στο διάστημα καλοκαιριού-φθινοπώρου του 2019. Η αγορά αυτή έφερε ρήξη με τις ΗΠΑ, οι οποίες απέβαλαν την Τουρκία από το πρόγραμμα των F-35 και επέβαλαν κυρώσεις στην αμυντική βιομηχανία της χώρας.

Photo: Wikipedia

Διαβάστε επίσης

F-35: Η Τουρκία προσέλαβε και… λομπίστα για να επιστρέψει στο πρόγραμμα

Τουρκία: Άρθρο-κόλαφος κατά της κυβέρνησης για S-400, F-35 και TF-X

Τουρκία: Ενεργοποίηση των S-400 ζητά η ακροδεξιά, επειδή οι ΗΠΑ αναγνώρισαν τη γενοκτονία των Αρμενίων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:39