search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 14:34
MENU CLOSE

Τουρκία: Ενεργοποίηση των S-400 ζητά η ακροδεξιά, επειδή οι ΗΠΑ αναγνώρισαν τη γενοκτονία των Αρμενίων

27.04.2021 17:45
S-400_new

Μια πρόταση που αγγίζει το όριο του σουρεαλισμού έκανε η ακροδεξιά στην Τουρκία ως απάντηση στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το Sputnik, ο ηγέτης του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικής Κίνησης (MHP) της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κάλεσε την κυβέρνηση να θέσει σε λειτουργική ετοιμότητα τα ρωσικά συστήματα αεροπορικής άμυνας S-400, ως απάντηση στην απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να αναγνωρίσει επίσημα την σφαγή των Αρμενίων το 1915 από την Οθωμανική Αυτοκρατορία ως γενοκτονία.

«Σύμφωνα με το άρθρο 11 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Μπάιντεν διέπραξε ένα έγκλημα υποκίνησης μίσους. Σε απάντηση, το πρώτο μας καθήκον θα πρέπει να είναι να ενεργοποιήσουμε τους S-400 και να απαιτήσουμε επιστροφή χρημάτων για τα αμερικανικά μαχητικά F-35. Για εμάς, οι σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται τώρα σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι», δήλωσε ο Μπαχτσελί, μιλώντας στο κοινοβούλιο.

Το MHP του Μπαχτσελί βρίσκεται στην κυβέρνηση, συνεργαζόμενο με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στις 24 Απριλίου, την Ημέρα Μνήμης για τους Αρμένιους, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι «ο αμερικανικός λαός τιμά όλους εκείνους τους Αρμένιους που χάθηκαν στη γενοκτονία που ξεκίνησε σαν σήμερα 106 χρόνια πριν». Η Άγκυρα, η οποία αρνείται τη διάπραξη της γενοκτονίας, καταδίκασε τον ορισμό και κάλεσε τον Μπάιντεν να το αντιστρέψει χάριν της προώθησης της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών στην περιοχή.

Photo: Wikipedia

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 14:33