search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:11
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: «Τρέμουμε μην ξανακλείσουμε» δηλώνει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος

23.07.2021 23:02
skarmoutsos_new

Τη μεγάλη ανησυχία του για την πορεία του νέου κύματος της πανδημίας και των συνεπειών του για το χώρο της εστίασης εξέφρασε ο διάσημος σεφ.

Τρέμουμε καθημερινά να μην ξανακλείσουν την εστίαση, δήλωσε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, εξηγώντας πως είναι πάρα πολύ δύσκολο να πειστεί να εμβολιαστεί κάποιος που φοβάται. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο σεφ κι επιχειρηματίας στην εστίαση, τόνισε πως οι εστιάτορες δεν μπορούν να υποχρεώσουν τους εργαζομένους τους να εμβολιαστούν για τον νέο κορωνοϊό, παρά να τους παροτρύνουν.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, προσέθεσε, είναι να τηρούμε τα υγειονομικά μέτρα: τις μάσκες, τις αποστάσεις και να προσπαθούμε να πείσουμε για τον εμβολιασμό, προκειμένου να μη φτάσουμε σε ένα νέο κλείσιμο. Διότι ήμασταν επί έξι μήνες κλεισμένοι και η οικονομική καταστροφή ήταν τεράστια σε συναδέλφους κι εργαζομένους. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε όπλο έχουμε στη διάθεσή μας, συνέχισε.

Ο Μάιος και ο Ιούνιος ήταν εξαιρετικοί όσον αφορά στη δουλειά και θεωρούσαμε ότι η κατάσταση θα συνεχίσει να είναι καλή, ωστόσο, δυστυχώς, τα κρούσματα εκτοξεύτηκαν και πλέον λειτουργούμε καθημερινά με τον φόβο, υπογράμμισε. Φοβόμαστε ότι θα μας ξανακλείσουν και ότι θα προκύψει μια νέα οικονομική καταστροφή, επεσήμανε.

Ερωτηθείς εάν έχουν εμβολιασμοί πολλοί εργαζόμενοι, απάντησε πως «έχουμε επιτύχει ένα πάρα πολύ υψηλό ποσοστό εμβολιασμού», ωστόσο, είναι πάρα πολύ δύσκολο να πείσεις κάποιον που φοβάται.

Είναι άλλο ο αρνητής του κορωνοϊού και άλλο αυτός που φοβάται να εμβολιαστεί, σημείωσε και συνέχισε λέγοντας πως «καλούμαστε, για ακόμη μια φορά, να αντιμετωπίσουμε πράγματα που δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζουμε – που δεν είμαστε καταρτισμένοι για να το κάνουμε».

Όταν είχα γράψει δημοσίως υπέρ του εμβολιασμού, είχα λάβει πάρα πολλά αρνητικά μηνύματα: ότι είμαι ρατσιστής, ότι διαχωρίζω τους ανθρώπους, να κλείσω τα καταστήματα μου κ.τ.λ. Είναι μια δύσκολη κατάσταση και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε όπλο διαθέτουμε, κατέληξε ο κ. Σκαρμούτσος.

Διαβάστε επίσης

Φιλιώ Πυργάκη: Συγκλονίζουν τα τελευταία λόγια της μεγάλης ερμηνεύτριας του δημοτικού τραγουδιού

Αντώνης Ρέμος: «Eμβολιαστήκαμε για να νιώσουμε ασφαλείς και δε νιώθουμε» (Video)

Αντέλ: Ούρλιαζε για να χάσει το κάρφωμα το Αντετοκούνμπο (Photos & Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:10