search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:30
MENU CLOSE

Λιανεμπόριο: «Βόμβα» Γεωργιάδη για ανεμβολίαστους – Θα ισχύει ότι και στην εστίαση

23.07.2021 15:40
lianemporio_new

Δεν απέκλεισε ο υπουργός Επενδύσεων και Ανάπτυξης, ‘Αδωνις Γεωργιάδης το ενδεχόμενο να μην επιτρέπεται στους ανεμβολίαστους να εισέρχονται από Σεπτέμβρio σε κλειστούς χώρους όπως σε καταστήματα λιανεμπορίου εάν η πανδημία επιδεινωθεί.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση εάν θα εφαρμοστεί το μοντέλο της εστίασης και στο λιανεμπόριο δηλαδή εάν θα υπάρχει το ενδεχόμενο να μπορούν να μπουν στα καταστήματα μόνο οι εμβολιασμένοι απάντησε τα εξής: “Αναλόγως της εξέλιξης της πανδημίας“.

Ωστόσο πρόσθεσε ότι υπάρχουν δύο σενάρια: το ένα είναι η πανδημία να σβήσει και να εξαφανιστεί και το άλλο είναι η πανδημία να σημειώσει έκρηξη και να επιβεβαιώσει τα σενάρια των γιατρών που λένε ότι σε διάστημα 12 μηνών θα κολλήσουν όλοι οι ανεμβολίαστοι και αρκετοί από τους εμβολιασμένους.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι “η πρόβλεψη είναι ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι τόσο μεταδοτική που σε 12 μήνες από σήμερα όποιος δεν έχει κάνει το εμβόλιο θα κολλήσει αλλά θα κολλήσουν και αρκετοί από τους εμβολιασμένους”. Στην περίπτωση που ισχύσει αυτό το σενάριο σημείωσε, “θα πρέπει να λαμβάνουμε ολοένα και πιο αυστηρά μέτρα. ΄Άρα θα μπορούν τον χειμώνα με τον ίδιο τρόπο οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι να βρίσκονται σε κλειστούς χώρους; Η απάντηση για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, είναι “ΟΧΙ”. Ασφαλώς οι εμβολιασμένοι θα μπορούν, επειδή κινδυνεύουν μεν λιγότερο να κολλήσουν αλλά ελάχιστα δε έως καθόλου να βρεθούν σε μονάδα εντατικής θεραπείας και αρκετά λιγότερο να κολλήσουν κάποιον άλλον”.

“Άρα λοιπόν για όλους αυτούς τους λόγους, οι εμβολιασμένοι προφανώς θα μπορούν να κινούνται στους εσωτερικούς χώρους, όπου δεν θα μπορούν οι ανεμβολίαστοι. Αυτή είναι μια πολιτική που ασκούν όλα τα κράτη της γης”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης. Εν συνεχεία ρωτήθηκε εάν αυτό θα αφορά και στο λιανεμπόριο. “Δεν μπορώ να σας προαναγγείλω σήμερα ποιους αφορά γιατί πρέπει να έχω τα δεδομένα. Λέω όσο η πανδημία εξελίσσεται, ασφαλώς θα λαμβάνονται τέτοιου είδους μέτρα”, απάντησε.

Διαβάστε επίσης:

Η κυβέρνηση αυτοσχεδιάζει στο θέμα των εμβολιασμών

Το λοκντάουν το πήρε το μελτέμι

Αλλαγή της τελευταίας στιγμής στην εστίαση: Μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες τα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50