search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:49
MENU CLOSE

Γεωργιάδης: Ο μη εμβολιασμός είναι σπουδαίος λόγος για απόλυση άνευ αποζημίωσης

17.07.2021 09:51
adwnis_new

«Αν κάποιος υπάλληλος, με την επιλογή του να μην εμβολιαστεί, θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία της επιχείρησης, είναι ένας σπουδαίος λόγος για να απολυθεί», υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξήγησε πως όταν μια επιχείρηση βγάζει σε αναστολή έναν εργαζόμενό της, ακόμα και με στέρηση μισθού, θα πρέπει να προσλάβει κάποιον άλλον. «Αν η αναστολή είναι επ’ αόριστον και τελειώσει η πανδημία, θα πρέπει να χάσει τη δουλειά του ο εργαζόμενος που προσελήφθη στη θέση του; Δηλαδή, ο άνθρωπος που εμβολιάστηκε θα χάσει τη δουλειά του για τον άνθρωπο τον ανεύθυνο που δεν εμβολιάστηκε;», διερωτήθηκε.

Επισήμανε δε ότι η επιχείρηση έχει το δικαίωμα να απολύσει εργαζόμενο άνευ αποζημίωσης για σπουδαίο λόγο. «Ο μη εμβολιασμός είναι σπουδαίος λόγος για απόλυση».

Ωστόσο, διευκρίνισε πως το καλύτερο θα ήταν να μην απολυθεί κανείς, ειδικά αν μπορούν να βρεθούν άλλες λύσεις όπως η τηλεργασία. «Για να φτάσουμε στην απόλυση θα πρέπει η επιχείρηση να έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια», σημείωσε.

Τέλος, δήλωσε βέβαιος ότι η κοινωνία μας δεν πρόκειται να επιτρέψει οι λίγοι ανεύθυνοι να καταστρέψουν τους πολλούς υπεύθυνους.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: «Τον Αύγουστο θα πενταπλασιαστούν τα κρούσματα», προβλέπει ο Καπραβέλος (Video)

Γκάγκα σε μητέρες: Εμβολιαστείτε όσες θέλετε να κάνετε παιδιά -Τρεις έγκυες σε ΜΕΘ

Εμβόλιο ή νόσηση: Τι παρέχει καλύτερη ανοσία στον κορωνοϊό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:48