search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 18:05
MENU CLOSE

Μετάλλαξη Δέλτα: Μόλις 39% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer ανακοίνωσε το Ισραήλ

23.07.2021 09:52
Κορωνοϊός: Αποτελεσματικό στην προστασία από τη μετάλλαξη της Βραζιλίας το εμβόλιο Pfizer-BioNtech - Media


Την υποχώρηση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου της Pfizer έναντι της μετάλλαξης Δέλτα στο 39% για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ανακοίνωσε το Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό αυτό αφορά την περίοδο μεταξύ της 20ής Ιουνίου και της 17ης Ιουλίου όπως ανακοίνωσε χθες Πέμπτη το υπουργείο Υγείας της χώρας, σημειώνοντας πως το εύρημα αυτό καταγράφεται την ώρα που εξαπλώνεται η πιο μολυσματική παραλλαγή Δέλτα.

Το ποσοστό αυτό είναι αισθητά χαμηλότερο από το 64% για το οποίο γινόταν λόγος από την 6η Ιουνίου ως την 3η Ιουλίου και το 94,3% που είχε μετρηθεί από τη 2η Μαΐου ως την 5η Ιουνίου.

Πάντως η αποτελεσματικότητα του σκευάσματος της αμερικανογερμανικής κοινοπραξίας ως προς την αποτροπή σοβαρών μορφών της COVID-19 εκτιμάται πως φθάνει το 91,4% και η αποτελεσματικότητά του ως προς την αποτροπή των εισαγωγών σε νοσοκομεία υπολογίζεται ότι φθάνει το 88%, κατά τους υπολογισμούς που δημοσιοποίησε το υπουργείο.

Αφότου άρχισε η εκστρατεία ανοσοποίησης στο Ισραήλ, την 20ή Δεκεμβρίου 2020, πάνω από 5,75 εκατ. πολίτες της χώρας, ή το 61,6% του πληθυσμού, έχει λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου, εκ των οποίων 5,28 εκατ. και τη δεύτερη.

Τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν 1.275 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των μολύνσεων να φθάνει τις 856.827, ενώ ακόμη τρεις ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, αυξάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στους 6.457 νεκρούς.

Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων αυξήθηκε στα 9.742, στο υψηλότερο επίπεδο από την 27η Μαρτίου.

Εξάλλου ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκε σε 75 (+7).

Διαβάστε επίσης:

Τζανάκης: Ποια η σημαντική διαφορά εμβολιασμένων-ανεμβολίαστων ενόψει του 4ου κύματος

ΕΟΔΥ: Πού θα πραγματοποιούνται σήμερα δωρεάν rapid test

Φολέγανδρος – Κόντρα αντιδίκων: «Δεν είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο» – «Δεν υπάρχει ιατροδικαστική έκθεση» (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 18:02