search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:47
MENU CLOSE

Σοκολατένια παρφέ σε βαζάκια

04.08.2021 11:00
syntagi

Μια συνταγή για απλά, εξαιρετικά νόστιμα και εντυπωσιακά στην παρουσίαση παρφέ σοκολάτας με θρυμματισμένα μπισκότα.

Στη Γαλλία παρφέ σημαίνει τέλειο και είναι ένα γλύκισμα που αποτελείται από πλούσια πουτίγκα σοκολάτας, τοποθετείται σε στρώσεις, με διάφορα άλλα υλικά, σε ψηλά γυάλινα ποτήρια και σερβίρεται με κουτάλι με μακρύ χερούλι.

Υλικά για τη συνταγή

Για τη γκανάζ σοκολάτας

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος πλήρης

1 φλιτζάνι κουβερτούρα σε σταγόνες

Για την κρέμα

2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος πλήρης

230 γραμμάρια κρέμα τυρί σε θερμοκρασία δωματίου

2/3 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

2 φλιτζάνια θρυμματισμένα μπισκότα όρεο ή γεμιστά μπισκότα (κρατήστε στην άκρη ½ φλιτζάνι για τη διακόσμηση).

Εκτέλεση

Για τη γκανάζ σοκολάτας, τοποθετήστε τις σταγόνες σε ένα μπολ και φέρτε σε βρασμό σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος. Ρίξτε την καυτή κρέμα πάνω από τις σταγόνες, αφήστε μερικά λεπτά για να λιώσουν και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα παχύρευστο μίγμα. Σκεπάστε με ένα φιλμ διαφάνειας που θα εφάπτεται στην επιφάνεια της γκανάζ, αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και τοποθετήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον ή ιδανικά για όλο το βράδυ. Ετοιμάστε την κρέμα χτυπώντας την καλά με ένα μίξερ μέχρι να σχηματιστούν άκαμπτες κορυφές και να στέκεται η σαντιγί. Χαμηλώστε την ταχύτητα και προσθέστε την άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπήστε απαλά να ενσωματωθούν και αφήστε στην άκρη. Στη συνέχεια χτυπήστε την κρέμα τυριού μέχρι να αφρατέψει και ενσωματώστε την στην σαντιγί, προσεκτικά, βάζοντας μία-μία κουταλιά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Για το στήσιμο σε βαζάκια, αρχικά χτυπήστε με το μίξερ την γκανάζ, να αφρατέψει. Μόλις είναι έτοιμη μετά από 2-3 λεπτά, τοποθετήστε τη σε ένα κορνέ και σε ένα άλλο βάλτε την κρέμα. Στον πάτο του ποτηριού ή του βάζου, βάλτε μερικές κουταλιές τριμμένα μπισκότα, συνεχίστε με την κρέμα, με μια στρώση γκανάζ και επαναλάβετε. Τελειώστε με μερικά μπισκότα ή διακοσμήστε με ολόκληρα, παγώστε για λίγο ακόμα στο ψυγείο και απολαύστε!

Διαβάστε επίσης:

Γερμανικά λουκάνικα μπρατβουρστ ψητά με μπύρα

Συνταγή για κλασσικές και αξεπέραστες φράουλες Ρομανόφ

Συνταγή για νοσταλγικό παγωτό μόκα, της εφηβείας μας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:47