search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 18:46
MENU CLOSE

Μαντώ Γαστεράτου: Η συγκλονιστική ανάρτηση για τις φωτιές και τη δύσκολη νύχτα

06.08.2021 18:22
manto-gasteratoy-new

Μια δραματική νύχτα έζησε μαζί με αμέτρητους άλλους κατοίκους της χώρας και η παρουσιάστρια Μαντώ Γαστεράτου, που μαζί με τον σύζυγο και τον γιο της αναγκάστηκε να εκκενώσει το σπίτι της στα βόρεια προάστια της Αττικής, όπου τα τελευταία 24ωρα μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά.

Το σπίτι της οικογένεια βρίσκεται σε μία από τις περιοχές που χρειάστηκε να εκκενωθούν υπό τον φόβο φωτιάς, το βράδυ της Πέμπτης, με την ίδια να ανεβάζει βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο, την ώρα που οι φλόγες βρίσκονταν μια ανάσα από εκεί.

«Η πιο τρομακτική νύχτα που έζω ζήσει μετά τον σεισμό του 1999» έγραψε σε μία από αυτές, ενώ στη συνέχεια αναγκάστηκε να πάρει μερικά πράγματα και να αποχωρήσει από το σημείο.

Αλλά και σήμερα, Παρασκευή, μετά την εφιαλτική νύχτα που πέρασε επανήλθε με νέα ανάρτηση στο Instagram.

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Ματωμένο φεγγάρι, δηλητήριο αέρας, στάχτες για χώμα, πεθαμένα δέντρα, πτώματα ζώα…

Ηχούν σειρήνες πυροσβεστικών οχημάτων αντί να ακούγονται πουλάκια και τζιτζίκια Αύγουστο μήνα. Πανικός στους δρόμους, απελπισία και ώρες τρόμου χθες βράδυ. Δεν φτιάχνεις βαλίτσα για καλοκαιρινές διακοπές αλλά προσπαθείς να βάλεις μέσα τους κόπους μιας ζωής… Ό,τι προλαβαίνεις να σώσεις πάνω στον πανικό σου.

Φεύγεις απ’ το σπίτι τρέχοντας όχι για να προλάβεις το καράβι. Μπαίνεις στο αυτοκίνητο, κοιτάζεις το σπίτι σου και αναρωτιέσαι αν θα υπάρχει αύριο… Η επόμενη μέρα έχει ασήκωτο βάρος, άλλοι με δάκρυα στα μάτια και πόνο περπατούν ανάμεσα σε μαύρους γκρεμισμένους τοίχους, σε νεκροταφεία κήπους που πριν κάτι ώρες υπήρχαν ανθισμένα γεράνια και τις νύχτες μύριζαν γιασεμί και νυχτολούλουδο.

Άλλοι πάλι κάνουν τον σταυρό τους που είναι καλά και τα νοικοκυριά τους ακόμα στην θέση τους… Γυρίζεις πίσω ανοίγεις το παράθυρο και εκεί που έβλεπες πράσινο βλέπεις μαύρο. Τα δέντρα ακόμα καίγονται μαζί και η καρδιά σου… Μπαίνεις στο αυτοκίνητο ξανά και πας να δεις την κόλαση, το στόμα σου ξερό και η καρδιά σου χοροπηδάει, τα χέρια σου τρέμουν στο τιμόνι. Φοβάσαι να αντικρίσεις την ασχήμια…

Κοιτάζεις ψηλά και βλέπεις μαύρα σύννεφα. Κοιτάζεις χαμηλά και βλέπεις μαύρο χώμα. Γύρω σου παλεύουν ακόμα ήρωες, άλλοι στην γη και άλλοι στον ουρανό. Αδιάκοπα! Πρωί, μεσημέρι, βράδυ και πάλι και πάλι και πάλι… Σταματάς.

Παίρνεις το παιδί σου αγκαλιά, περπατάς πάνω στα κάρβουνα και του δείχνεις την αλήθεια! «Αυτός είναι ο κόσμος που σε έφερα του λες… ΣΥΓΝΩΜΗ».

Διαβάστε επίσης

Έλενα Ασημακοπούλου: «Αφήσαμε το σπίτι μας – Oι κόποι μιας ζωής σε δυο βαλίτσες»

Δημήτρης Ουγγαρέζος: «Την Τούνη ενημερώστε γιατί μπορεί να θέλει φάει στην Πάρνηθα»

Κρατερός Κατσούλης: Ξεσπά για τις φωτιές – «Διαλέξαμε νεκρή φύση αντί για ζωή»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 18:45