search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 13:12
MENU CLOSE

Εριέττα Κούρκουλου: Το «ευχαριστώ» για την εκκένωση του καταφυγίου

07.08.2021 12:10
Erieta Kourkoulou_new

Τις στιγμές αγωνίας που έζησαν οι εθελοντές για να εκκενώσουν το καταφύγιο αδέσποτων ζώων, στην περιοχή του Ωρωπού, εν μέσω πυρκαγιάς, περιέγραψε το Save a Greek Stray.

«Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουμε την σημερινή ημέρα. Πώς να περιγράψεις τον πανικό, την απελπισία, και την κούραση. Αυτή την κούραση που αντί να την αφήσεις να σε ρίξει κάτω, την κάνεις με το ζόρι κινητήριο δύναμη. Και πώς να παραπονεθείς, όταν ξέρεις πως είσαι ουσιαστικά από τους τυχερούς. Τους τυχερούς που πρόλαβαν, που έζησαν, που έσωσαν ότι αγαπούν περισσότερο στον κόσμο», αναφέρουν τα μέλη του σωματείου της Εριέττας Κούρκουλου.

«Το καταφύγιο εκκενώθηκε με πάρα πολύ προσπάθεια. Ξεκινήσαμε νωρίς το πρωί, και γυρίσαμε σπίτι στις δύο το πρωί, εξουθενωμενοι. Όχι λόγω του σήμερα, αλλά λόγω του αύριο. Αύριο που θα ξημερώσει και τίποτα από αυτό τον εφιάλτη δεν θα έχει τελειώσει. Τα ζώα μας είναι εξαντλημένα και στρεσαρισμενα, αλλά είναι ασφαλή», επισημαίνει και εύχεται καλή δύναμη σε όλους τους εθελοντές «σε όσους πάλεψαν σήμερα, σε όσους θα συνεχίσουν να παλεύουν όλη την νυχτα, και όσους θα είναι πάλι εκεί αύριο».

Από το καταφύγιο απομακρύνθηκαν πάρα πολλά σκυλιά, 30 κατσικάκια, ένα άλογο, ένα πόνυ, ένα γαϊδουράκι, 2 γουρουνάκια, 2 αγελάδες, και πολλές κότες. Και όλα αυτά ενώ οι δρόμοι ήταν κλειστοί και η πρόσβαση στην περιοχή δύσκολη.

Διαβάστε επίσης:

Βαρυμπόμπη: Μαύρη (κυριολεκτικά) η επόμενη μέρα – Ανατριχιαστική η νεκρή φύση στη θέση ενός παραδείσου (photos)

Λούα, το σκυλάκι – σύμβολο επιβίωσης! – Πως σώθηκε από την πυρκαγιά κάνοντας τον βράχο… σανίδα σωτηρίας (Photos)

Συναγερμός από WWF: Υπό εξαφάνιση το κόκκινο ελάφι στην Ελλάδα (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 13:11