search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:47
MENU CLOSE

Φωτιές: Προ ημερησίας στη Βουλή στις 25 Αυγούστου ζήτησε ο Μητσοτάκης

12.08.2021 20:04
mitsotakis_new_1

Στην ενημέρωση του σώματος της Βουλής για τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου και τα όσα έκανε και προγραμματίζει να κάνει η κυβέρνηση προχωρά ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την συνέντευξη της Πέμπτης ζητήσε από τον πρόεδρο της Βουλής να πραγματοποιηθεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το θέμα των πυρκαγιών στις 25 Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Μητσοτάκης επιδιώκει με αυτή την κίνηση να ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την πορεία αποκατάστασης των ζημιών και την παροχή βοήθειας και στήριξης στους πυρόπληκτους.

Παράλληλα, αναμένεται να ζητήσει εκ νέου τη συνδρομή της αντιπολίτευσης στον ανασχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και στα μέτρα ανασυγκρότησης της καμένης Εύβοιας, αλλά και όπου αλλού κριθεί απαραίτητο, κάτι που επανέλαβε και στη συνέντευξη.

Φυσικά, από τη συζήτηση δεν πρόκειται να απουσιάσει και το θέμα των ευθυνών για τις καταστροφές. Ο κ. Μητσοτάκης παρέσχεσε κάλυψη, τόσο στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη όσο και στον Νίκο Χαρδαλιά, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν σίγουρα αλλά όχι στην ώρα της μάχης. Οι ευθύνες είναι ατομικές, συλλογικές και δεν αφορούν μόνο σε πρόσωπα αλλά και σε δομές και διαδικασίες και αποδίδονται όχι εν βρασμώ ψυχής, μετά από σκέψη και με καθαρό μυαλό. «Λάθη δεν κάνει όποιος δεν κάνει απολύτως τίποτα», είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως «κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν αλλά σε κάποιες περιπτώσεις αυτό δεν ήταν αρκετό».

Διαβάστε επίσης

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν ζητά εκλογές;

Ο Φλωρίδης χαιρετίζει την επιλογή Μπένου

Γιατί ο Χαρδαλιάς είπε ότι δεν ενδιαφέρεται για πολιτική καριέρα;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:47