search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 16:30
MENU CLOSE

Κορωνοϊος: Η Λινού προειδοποιεί για το «post-covid» σύνδρομο (Video)

16.08.2021 21:33
Athina Linou_new

Σήμα συναγερμού χτύπησε η Αθηνά Λινού, επισημαίνοντας ότι η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού αποτελεί πολύ τεράστιο πρόβλημα.

Όπως είπε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, τα κρούσματα αναμένεται να διπλασιαστούν ή και να τριπλασιαστούν μη αποκλείοντας να ξεπεράσουν τα 8.000 την ημέρα, πολλά εκ των οποίων θα είναι με ασυμπτωματικούς ασθενείς.

Προσδιόρισε το πιο κρίσιμο διάστημα για τη χώρα για μετά τον Σεπτέμβριο, περίοδος που θα έχει αρχίσει να κρυώνει ο καιρός ενώ θα ανοίξουν τα σχολεία και θα επιστρέψουν οι πολίτες στην εργασία τους.

Η Αθηνά Λινού αναφέρθηκε αναλυτικά στο πολύ σοβαρό σύνδρομο post covid, το οποίο ταλαιπωρεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ασθενείς που νόσησαν και ξεπέρασαν τον κίνδυνο αλλά ακόμα και ασυμπτωματικούς ασθενείς.

Όπως χαρακτηριστικά είπε τα πιο κοινά συμπτώματα είναι η μόνιμη εξάντληση και κόπωση, ο βήχας, η ανοσμία (ολική απώλεια όσφρησης ή διαταραχές στην όσφρηση) η αγευσία, η αϋπνία και δυσκολία στην πνευματική συγκέντρωση.

Ο κορωνοϊός επηρεάζει όλα τα συστήματα από το αναπνευστικό, το ουροποιητικό μέχρι το ήπαρ, την καρδιά καθώς και το κεντρικό και περιφερικό νευρικό σύστημα.

Γι’ αυτό, όπως είπε μιλώντας στο Mega η καθηγήτρια Επιδημιολογίας παρατηρούνται για μεγάλο διάστημα μετά την ανάρρωση προβλήματα μνήμης, δυσκολία στην καθημερινότητα, καθώς και προβλήματα ψυχικής υγείας.

Διαβάστε επίσης

Φωτιά στα Βίλια Αττικής: Φουντώνει το μέτωπο – Εκκενώνονται οικισμοί – Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία (Videos)

Κορωνοϊός: Στα όρια του το νοσοκομείο Χανίων

Κρήτη: Διασωληνωμένο, σε κρίσιμη κατάσταση το 10χρονο αγόρι που παρασύρθηκε από τα κύματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 16:29