search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 06:37
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Στα όρια του το νοσοκομείο Χανίων

16.08.2021 13:06
chania new

Εντονο πλέον είναι το πρόβλημα με τα κρούσματα κορωνοϊού στα Χανιά της Κρήτης – όπως άλλωστε και σε όλη την Κρήτη.

Ηδη το νοσοκομείο των Χανίων είναι ασφυκτικά γεμάτο.  

Σύμφωνα με τα στοιχεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, το πρωί της Δευτέρας 16 Αυγούστου στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, νοσηλεύονται 71 ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊό.

Αναλυτικά, 32 ασθενείς νοσηλεύονται στην κλινική Covid 1, 35 ασθενείς νοσηλεύονται στην κλινική Covid 2 και 4 ασθενείς νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Αλλά και στο Ηράκλειο τα πράγματα δεν είναι καλύτερα.

Στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων έχει πέσει και είναι όλοι ανεμβολίαστοι. Οι διασωληνωμένοι του ΠΑΓΝΗ είναι 14 και μένουν άλλες 13 κλίνες διαθέσιμες.

Περιστατικά Covid μεταφέρονται πλέον από τα Χανιά στο Ηράκλειο και από άλλα νησιά του Αιγαίου.

Η έκκληση του διευθυντή ΜΕΘ στο ΠΑΓΝΗ

«Προς ανεμβολίαστους. Είναι θέμα χρόνου η Μ.Ε.Θ. του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, που ας σημειωθεί είναι από τις μεγαλύτερες της χώρας (27 κλίνες), να μην έχει τη δυνατότητα να δεχθεί ασθενείς με COVID-19. Η κοινή φράση “γιατρέ κάντε ότι μπορείτε για τον πατέρα μου ή τη μητέρα μου” (όταν ο πατέρας ή η μητέρα θα μπορούσαν εδώ και πολύ καιρό να είναι πλήρως εμβολιασμένοι) φαντάζει παράταιρη.

Ιδιαίτερα εάν γνωρίζουμε ότι η Μ.Ε.Θ. ελάχιστα (ή και τίποτε) μπορεί να προσφέρει σε ηλικιωμένους ασθενείς ή σε ασθενείς με σημαντικά χρόνια προβλήματα υγείας. Κάνω έκκληση τώρα που τελειώνουν οι διακοπές να εμβολιαστείτε με τα ασφαλή εμβόλια που υπάρχουν. Αλλιώς οι υπηρεσίες υγείας (προς ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους) θα είναι προβληματικές. Και αυτό θα συμβεί με ευθύνη των ανεμβολίαστων και όχι του κράτους», σημειώνει ο διευθυντής της ΜΕΘ.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία-Κορωνοϊός: Τι αλλάζει σε περίπτωση κρούσματος σε σχέση με πέρσι

Χαϊδάρι: Χάθηκε ξανά η 22χρονη Ευαγγελία Τσιάμη – Νέα έκκληση από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Επίθεση σε μετανάστες στην Κρήτη: Στα χέρια της αστυνομίας αποκαλυπτικό βίντεο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 06:36