search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 19:34
MENU CLOSE

«Καρφιά» Οικονόμου για την αμυντική συνεργασία Σκοπίων-Άγκυρας

19.08.2021 16:58
oikonomou_new

Με «καρφί» για τον ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και Τουρκίας.

Ο Γιάννης Οικονόμου, στο πρώτο briefing του σημείωσε ότι η συμφωνία αυτή δεν αποτελεί ευχάριστη εξέλιξη για τη χώρα μας, η οποία θέλει ευλόγως να ανακόψει τη διείσδυση της Άγκυρας στα Βαλκάνια και την επιρροή της ιδίως στη γειτονική χώρα.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι Βόρεια Μακεδονία και Τουρκία είναι μέλη του ΝΑΤΟ και προφανώς η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να εμποδίσει τη σύναψη μίας συμφωνίας. Υπενθύμισε, δε ότι η Ελλάδα έχει τη δική της αμυντική συνεργασία με τη Βόρεια Μακεδονία.

Πάντως, ο Γ. Οικονόμου δεν έχασε την ευκαιρία να «καρφώσει» τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «αποδεικνύεται στην πράξη ότι είναι πολύ απλοϊκές οι απόψεις ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα αποτελούσε φράχτη στη συνεργασία Βόρειας Μακεδονίας-Τουρκίας».

Από την άλλη απέφυγε να μπει σε… κακοτοπιές και να απαντήσει πότε θα έρθουν στην ελληνική Βουλή προς κύρωση τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, που αποτελούν απόρροια της συμφωνίας των Πρεσπών και εκ των οποίων το ένα αφορά ακριβώς στην αμυντική συνεργασία Σκοπίων-Αθήνας.

Διαβάστε επίσης

Σταϊκούρας – Οικονόμου: Το ντέρμπι του σταυρού στην Φθιώτιδα για τους δύο Υπουργούς

Ο Πολάκης ευχήθηκε στον Χαρδαλιά, θυμίζοντας το… έργο του

Ο Άδωνις σχολίασε μονολεκτικά τη στάση Τσιτσιπά για το εμβόλιο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 19:34