search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 17:10
MENU CLOSE

Οικονόμου: Πιθανά τα τοπικά lockdown ωστόσο η οικονομία θα μείνει ανοιχτή (Video)

25.08.2021 11:08
oikonomou_new

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα τοπικά lockdown, όπως στην Κρήτη και τη Μεσσηνία, άφησε ο Γιάννης Οικονόμου, ενώ σχολίασε τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους πολίτες που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση.

Ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε στον Ant1 ότι τα μέτρα δεν ήρθαν για να διχάσουν την κοινωνία ή να διχάσουν τους ανθρώπους. «Είμαστε όλοι αντιμέτωποι με την πανδημία. Εμείς δεν διχάζουμε, προστατεύουμε με τα μέτρα τους ανεμβολίαστους», είπε χαρακτηριστικά.

«Συνεχίζεται η προσπάθεια πειθούς»

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» ότι με τα νέα μέτρα δεν σημαίνει ότι σταματά η προσπάθεια πειθούς. Επανέλαβε δε ότι είναι ασφαλή όλα τα εμβόλια και οι πολίτες έχουν πρόσβαση σε όποιο σκεύασμα θέλουν.

Προσοχή στα fake news

Ζήτησε από τον κόσμο να προσέξει τα fake news για τα εμβόλια και τόνισε ότι δεν πρόκειται να λογοκριθεί κανείς. «Δεν μπορούμε όμως να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια. Έχουμε υποχρέωση να θωρακίσουμε τον κόσμο μπροστά στο ενδεχόμενο να ζήσουμε ξανά καταστάσεις της προηγούμενης περιόδου όταν δεν είχαμε το εμβόλιο», δήλωσε.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο ενός νέου γενικού lockdown φάνηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν γενικοί περιορισμοί.

Δεν απέκλεισε ωστόσο τα μέτρα τοπικού χαρακτήρα, όπως αυτά που επιβάλλονται τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη και τη Μεσσηνία.

«Εάν ξεπεραστούν οι δείκτες ασφαλείας θα υπάρξουν στοχευμένα μέτρα, αλλά όχι σε λογικές κλεισίματος της εστίασης ή των νυχτερινών κέντρων» εξήγησε και σημείωσε ότι η οικονομία θα είναι ανοιχτή.

Τι θα γίνει με την επέκταση της υποχρεωτικότητας

Εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και για άλλες κατηγορίες, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο είναι στο «τραπέζι».

Όσον αφορά στη διεξαγωγή των rapid test, τα οποία πλέον θα κοστίζουν 10 ευρώ και θα επιβαρύνουν το πορτοφόλι κάθε ανεμβολίαστου, διερωτήθηκε: «Γιατί οι πολλοί να σηκώσουν το βάρος των test ενώ είναι ασφαλή και δωρεάν τα εμβόλια;».

Διαβάστε επίσης:

Συζήτηση για τις φωτιές στη Βουλή- Σε ποια ερωτήματα θα απαντήσει ο πρωθυπουργός

Τσίπρας: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εντελώς ανίκανη να σβήσει μια φωτιά, αλλά εξαιρετικά ικανή να διευρύνει τις ανισότητες»

ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα: Τόσο λάθος που θέτουν τις βάσεις για τον πιο βαθύ κοινωνικό διχασμό – «Πυρά» και από ΚΙΝΑΛ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 17:07