search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 00:39
MENU CLOSE

Συζήτηση για τις φωτιές στη Βουλή- Σε ποια ερωτήματα θα απαντήσει ο πρωθυπουργός

25.08.2021 07:51
mitsotakis-new

Η σημερινή συζήτηση στη Βουλή που προκλήθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό  με αφορμή της καταστροφικές πυρκαγιές στην χώρα αναμένεται να εξελιχθεί σε ένα σκληρό ντιμπέιτ ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα για όλα τα θέματα της επικαιρότητας.

Καθώς οι φλόγες από την φωτιά στα Βίλια σβήστηκαν μόλις χθες, ο πρωθυπουργός θα κληθεί να δώσει απαντήσεις στο τι δεν πήγε καλά μέσα στον Αύγουστο και στην χώρα έχουμε περισσότερο από 1,2 εκ. στρέμματα καμένα και σε σχέση με πέρσι έχουμε αύξηση των καμένων εκτάσεων που ξεπερνά το 450%».

Το βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης «ευτυχώς δεν είχαμε νεκρούς » μοιάζει πλέον να μην πείθει την πλειοψηφία των πολιτών η οποία βρέθηκε απέναντι σε ένα πρωτοφανές σκηνικό η Βαρυμπόμπη και η Εύβοια να καίγονται σχεδόν για μια εβδομάδα με αποτέλεσμα να γίνουν στάχτη  χιλιάδες σπίτια και  επιχειρήσεις ενώ  πολλοί επαγγελματίες βρέθηκαν χωρίς δουλειά.

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κληθεί να δώσει πειστικά επιχειρήματα στο γιατί δεν τήρησε την κατά δήλωση του βασική αρχή ότι η ανάληψη πολιτικής ευθύνης συνοδεύεται και από παραιτήσεις των υπευθύνων.

Το γεγονός ακόμα ότι καθημερινά πληθαίνουν οι καταγγελίες των ειδικών αλλά και των ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης που μιλούν για ανοργανωσιά, για έλλειψη σχεδίου και για απουσία εναέριων μέσων αναμένεται να αποτελέσει ένα ακόμα θέμα στην αντιπαράθεση που θα υπάρξει ανάμεσα στους δύο αρχηγούς.   

Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να μπει και στο θέμα της πανδημίας, καθώς καθημερινά πλέον κορυφώνεται ο πόλεμος ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση για το θέμα του κορωνοϊού.  

Τα μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης  με τον   ΣΥΡΙΖΑ να κάνει  λόγο «για μέτρα διχασμού , οικονομικής εξαθλίωσης ,κατάρρευσης του ΕΣΥ και εξάρσεις της πανδημίας» και την κυβέρνηση να απαντά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές. Ακόμα αναμένεται να  επαναφέρει το θέμα Πολάκη το οποίο τείνει να εξελιχθεί «ως αχίλλειος πτέρνα» για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα: Τόσο λάθος που θέτουν τις βάσεις για τον πιο βαθύ κοινωνικό διχασμό – «Πυρά» και από ΚΙΝΑΛ

Τσίπρας: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εντελώς ανίκανη να σβήσει μια φωτιά, αλλά εξαιρετικά ικανή να διευρύνει τις ανισότητες»

Βόρεια Μακεδονία: Ξεκίνησε η έκδοση ταυτοτήτων με τη νέα συνταγματική ονομασία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 00:35