search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 16:07
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση GPO: Φθορά στη ΝΔ από τις πυρκαγιές, δεν την καρπώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ

28.08.2021 11:49
mitsotakis_new

Εμφανής είναι η διάχυτη κοινωνική δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στις καταστροφικές πυρκαγιές, που μέσα σε έναν μήνα κατέστρεψαν τουλάχιστον 1.000.000 στρέμματα.

Σε δημοσκόπηση της GPO για Τα Νέα, εμφανίζεται κάμψη στη δυναμική της ΝΔ που στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 34,5% έναντι 36,5% δύο μήνες πριν, τον Ιούνιο.

Πάντως την δυσαρέσκεια δεν φαίνεται να καρπώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, που στην πρόθεση ψήφου παρουσιάζει οριακή άνοδο στο 24,4% από 24,1% το Ιούνιο.

Την ίδια ώρα το Κίνημα Αλλαγής εμφανίζει πτώση καθώς συγκεντρώνει 6,4% έναντι 6,7% που συγκέντρωνε τον Ιούνιο. Ακολουθούν ΚΚΕ με 6%, Ελληνική Λύση με 4,1% και ΜέΡΑ25 με 3%.

Αναφορικά με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να διατηρεί την πρωτοκαθεδρία στην προτίμηση των πολιτών αφού συγκεντρώνει 49,8% θετικές γνώμες έναντι 31,6% του Αλέξη Τσίπρα, 27,8% του Δημήτρη Κουτσούμπα, 25,7% της Φώφης Γεννηματά, 16,1% του Γιάνη Βαρουφάκη και 11,8% του Κυριάκου Βελόπουλου.

Η διαχείριση των πυρκαγιών επίσης, φαίνεται πως για τους πολίτες δρομολογεί πολιτικές εξελίξεις αφού συνολικά το 49,4% (ναι και μάλλον ναι) πιστεύει πως ο πρωθυπουργός αναμένεται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης έναντι του 35,9% που δεν διαβλέπει επερχόμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Εκτός από τις πυρκαγιές, αρνητική φαίνεται πως κρίνουν οι πολίτες και τη διαχείριση της πανδημίας, τουλάχιστον την τελευταία περίοδο. Συγκεκριμένα, το 54,9% των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά τη διαχείριση του κορωνοϊού, ενώ το 91,4% πιστεύει πως αναμένεται να αυξηθούν τα κρούσματα κατά τη διάρκεια του Φθινοπώρου.

Διαβάστε επίσης:

Αφγανιστάν: Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις του ISIS – «Φύγετε αμέσως από το αεροδρόμιο»

Βυθίστηκε πλοίο στο Μυρτώο Πέλαγος – Σώοι οι ναυτικοί

Φθιώτιδα: Υπό έλεγχο η φωτιά στο Λογγίτσι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 16:06