search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:08
MENU CLOSE

Εστίαση: «Σε μίνι lockdown» από τις 13 Σεπτεμβρίου – Αντιδρούν οι επαγγελματίες (Video)

28.08.2021 15:24
Tavern_new

Συνεχίζονται οι αναταράξεις και οι έντονες αντιδράσεις στον κλάδο της εστίασης που προκλήθηκαν από την ανακοίνωση εκ μέρους της κυβέρνησης των νέων μέτρων που τίθενται σε ισχύ από τις 13 Σεπτεμβρίου.

Από την συγκεκριμένη ημερομηνία και έπειτα, στα καταστήματα εστίασης θα μπορούν να εισέρχονται όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει από κορωνοϊό τους τελευταίους έξι μήνες.

«Η πολύπαθη εστίαση μπαίνει από τις 13/9 μπαίνει σε μίνι lockdown. Το 50% των συμπολιτών μας είναι δυστυχώς ανεμβολίαστοι. Οι δυνητικοί μας πελάτες μειώνονται κατά 50%. Αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα βιωσιμότητας στην εστίαση» δήλωσε στο «ΜEGA Σαββατοκύριακο» ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.

Ο κ. Καββαθάς κατηγόρησε την κυβέρνηση για εργαλειοποίηση του κλάδου της εστίασης. «Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ο κλάδος ως μοχλός πίεσης της κοινωνίας για μέτρα που η πολιτεία δεν μπορεί να επιβάλει».

Όπως ανέφερε, ο ίδιος και οι υπόλοιποι άνθρωποι της εστίασης, ανέμεναν από την κυβέρνηση αντισταθμιστικά μέτρα, όπως ρευστότητα, ενίσχυση στο θέμα των ενοικίων, αλλά και τη μέριμνα για τις αναστολές εργασίας.

Παράλληλα, συνέχισε, ο κλάδος της εστίασης είχε ζητήσει να εξεταστεί η δυνατότητα επιδότησης μηχανημάτων καθαρισμού αέρα.

«Από 13 του μηνός θα είμαστε απέναντι από τους πελάτες μας» υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκόπηση GPO: Φθορά στη ΝΔ από τις πυρκαγιές, δεν την καρπώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Σοκάρει ο Κώστας Τσουρός: Έχω φάει χαστούκι από τον διευθυντή μου

ΕΝΦΙΑ: Αλλαγές το 2022 σε αντικειμενικές αξίες, συντελεστές και κλιμάκια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33