search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 21:55
MENU CLOSE

Μίκης Θεοδωράκης: Γιατί καθυστέρησε να φτάσει η σορός του στο Α’ Νεκροταφείο – Η εμπλοκή

06.09.2021 17:38
mikis-theodorakis

Με σχεδόν δύο ώρες καθυστέρηση έφτασε η σορός του μεγάλου μουσουργού στο Α’ Νεκροταφείο για το λαϊκό προσκύνημα, το οποίο ήταν να ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη έφτασε στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης λίγο μετά τις 16.30 ενώ πλήθος κόσμου έχει φτάσει για το προσκύνημα στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, αιτία της καθυστέρησης η εμπλοκή που υπήρξε με τα γραφεία τελετών.

Σε συνέχεια με ό,τι προηγήθηκε το Σαββατοκύριακο με τους οικείους του Έλληνα συνθέτη, σήμερα έγινε γνωστό πως υπήρξε διαμάχη και μεταξύ δύο γραφείων κηδειών για το ποιο θα αναλάβει την κηδεία.

Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε επιλέξει ο ίδιος ποιο γραφείο θα αναλάμβανε την κηδεία του. Έτσι, το δικαίωμα βρισκόταν στην πλευρά των διαχειριστών της τελευταίας επιθυμίας του συνθέτη, η  οποία εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργο Αγοραστάκη, για να επιλέξουν το γραφείο τελετών που θα διαχειριστεί τις διαδικασίες μέχρι αύριο, στις 8 πρωί, οπότε αναμένεται να ληφθεί και η τελική απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα.

Η εμπλοκή που προέκυψε ωστόσο, έχει να κάνει με την κόρη του Μαργαρίτα, η οποία είχε δώσει τις εργασίες σε άλλο γραφείο και το οποίο επέμενε να μεταφέρει αυτό τη σορό στο Α’ Νεκροταφείο. Το αποτέλεσμα;

Οι εκπρόσωποι των δύο γραφείων τελετών να καταλήξουν στο αστυνομικό τμήμα και η λύση να δίνεται με δικαστική απόφαση που όριζε ότι τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφέρει στο παρεκκλήσι το γραφείο εκείνο που είχε επιλέξει ο ίδιος.

Η διαμάχη αυτή είχε ως συνέπεια να καθυστερήσει η μεταφορά της σορού του Μίκη Θεοδωράκη στην Μητρόπολη για να αρχίσει το λαϊκό προσκύνημα.

Σημειώνεται πως η Μαργαρίτα Θεοδωράκη δεν είναι παρούσα στη Μητρόπολη μαζί με τους υπόλοιπους συγγενείς καθώς βρίσκεται στην Ξάνθη όπου θα πραγματοποιηθεί το βράδυ συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας Μίκη Θεοδωράκη και αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα το πρωί της Τρίτης.

Διαβάστε επίσης:

Ραφήνα: Είχε σκοτώσει τη μητέρα του ο ζωγράφος που βρέθηκε κρεμασμένος – Αυτοκτονία «δείχνουν» τα στοιχεία

Ανακοινώθηκε επίσημα ο Χρήστος Στυλιανίδης ως υπουργός Πολιτικής Προστασίας

Mad Clip: Εγκληματική ενέργεια το τροχαίο λέει ο παππούς του (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 21:55