search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 20:57
MENU CLOSE

ΔΕΘ 2021: Σε κλοιό διαδηλωτών η Θεσσαλονίκη – Στους δρόμους συνδικάτα, φοιτητές, αντιεμβολιαστές (Photos | Videos)

11.09.2021 19:34
Antiemboliastes_new

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ. Tα μέτρα της αστυνομίας είναι δρακόντεια. Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός, ενώ έχουν επιστρατευτεί drones, ελικόπτερα και τα υδροφόρα οχήματα «Αίαντες».

Γύρω από το χώρο της ΔΕΘ έχουν τοποθετηθεί κιγκλιδώματα αλλά και κλούβες των ΜΑΤ.

Παρών και ο Κουτσούμπας

Στο άγαλμα Βενιζέλου είναι συγκεντρωμένοι μέλη της ΑΔΕΔΥ/ΕΔΟΘ, ΣΥΡΙΖΑ, εργατικά Συνδικάτα και Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Επιτροπών Αγώνα και Εργαζόμενων Νοσοκομείων.

Πηγή: GR times

Μεγάλη είναι η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη ΧΑΝΘ. Στο σημείο πραγματοποιούνται ομιλίες από εργαζόμενους και μέλη του ΠΑΜΕ, ενώ από τα ηχεία ακούγονται και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Παρών στη συγκέντρωση και ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ μοιράζει απλόχερα στο μεγάλο κεφάλαιο προνόμια και διευκολύνσεις, την ίδια στιγμή που στον εργαζόμενο λαό δίνει κάποιες μικρές παροχές, ψίχουλα, υποσχέσεις, οι οποίες εξανεμίζονται την άλλη στιγμή κάτω από την έκρηξη της μεγάλης ακρίβειας, κάτω από την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και την ανατροπή δικαιωμάτων και κατακτήσεων δεκαετιών», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

«Μονόδρομος για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού, του δημόσιου τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου, είναι ο αγώνας, ο μαζικός, ταξικός, ενωμένος αγώνας, σε κάθε τόπο, σε κάθε κλάδο, σε κάθε περιφέρεια, πανελλαδικά συντονισμένα και σε αυτόν τον αγώνα, σε αυτήν την πάλη, το ΚΚΕ θα βρίσκεται κάθε μέρα, κάθε ώρα, μπροστά», συνέχισε.

Στην Καμάρα βρίσκονται μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντεξουσιαστικού χώρου, καθώς και αυτόνομα φοιτητικά σχήματα του ΑΠΘ οι οποίοι αντιδρούν στην πολιτική Κεραμέως.

Μικροένταση με αντιεμβολιαστές στο Βελίδειο

Η πορεία των αντιεμβολιαστών, που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στον Λευκό Πύργο, επιχείρησε λίγο μετά τις 6.30 να προσεγγίσει το Βελίδειο, με αποτέλεσμα να προκληθεί μικροένταση.

Η ατμόσφαιρα γύρω από το δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης είναι τεταμένη.

Οι αντιεμβολιαστές, μεταξύ των οποίων και οπαδοί του καταδικασμένου νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη, έχουν κλείσει τη Λεωφόρο Νίκης και διαδηλώνουν, φωνάζοντας συνθήματα κατά κυβέρνησης, δημοσιογράφων αλλά και μεταναστών.

Διαβάστε επίσης:

11η Σεπτεμβρίου-20 Χρόνια Μετά: Η τελετή μνήμης στη Νέα Υόρκη (Video)

Περού: Πέθανε ο ιδρυτής της οργάνωσης «Φωτεινό Μονοπάτι» Αμπιμαέλ Γκουσμάν

Παίκτρια ριάλιτι: Ο ανώνυμος πληροφοριοδότης που οδήγησε στη σύλληψη για τα 7 κιλά κοκαΐνης (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 20:48