search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 09:37
MENU CLOSE

Μητσοτάκης για ΒΟΑΚ: «Προφανώς και θα έχει διόδια»

12.09.2021 18:08
BOAK_new

«Ακούω πολλούς λαϊκισμούς στην Κρήτη και θέλω να είμαι εντελώς ξεκάθαρος», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή ερώτηση περί διοδίων στον ΒΟΑΚ.

Ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ, κλήθηκε να δώσει απαντήσεις σχετικά με το ότι το τελικό κόστος του Βόρειου Οδικού Άξονα της Κρήτης θα ξεπεράσει τον προϋπολογισμό, με την επισήμανση ότι το θέμα του σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου επί δεκαετίες απασχολεί την Κρήτη, καθώς και το από πού θα εξασφαλιστούν πόροι.

Απαντώντας ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι δεν έχει τα λεπτομερή στοιχεία στη διάθεσή του, αλλά όπως υπενθύμισε έγινε αναλυτική παρουσίαση στα Χανιά, για τη σύμβαση παραχώρησης, τη σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, για το κομμάτι που θα κατασκευαστεί πρώτα, αλλά και τους τρόπους χρηματοδότησης.

Προφανώς το κομμάτι της σύμβασης παραχώρησης θα περιλαμβάνει διόδια και θα είναι στο ίδιο ύψος των διοδίων που πληρώνουν όλοι οι Έλληνες για τη χρήση των σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων σε όλη την Ελλάδα, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Δεν θα θεωρούσα λογικό, η Κρήτη να εξαιρεθεί και δεν θα γίνει κάτι τέτοιο γιατί θα ανέβαινε πάρα πολύ το χρηματοδοτικό κόστος».

Βεβαίως και η Κρήτη δεν έπρεπε να περιμένει πενήντα χρόνια, αλλά δεν κυβερνώ πενήντα χρόνια, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Συνέντευξη Μητσοτάκη: «Όχι» σε πρόωρες εκλογές, αιχμές κατά ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε «υπομονή» για νέες παρεμβάσεις (Videos)

«Μύδροι» ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: «Αποτυχημένος, φοβισμένος, αδιόρθωτος, σε αποδρομή»

ΚΙΝΑΛ: Ο Μητσοτάκης ανέδειξε το πραγματικό πρόσωπο της Δεξιάς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 09:37