search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 16:56
MENU CLOSE

Επίδομα θέρμανσης: Aυξημένο κατά 20% φέτος

16.09.2021 16:08
ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης - Τα βήματα και οι δικαιούχοι - Media

Αυξημένη κατά 20% αναμένεται να είναι η βάση υπολογισμού του επιδόματος θέρμανσης για τη φετινή χειμερινή περίοδο

Η διάθεση του πετρελαίου αναμένεται να αρχίσει στις 15 Οκτωβρίου με την τιμή του να είναι αυξημένη κατά 20% σε σύγκριση με πέρυσι. Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εκτιμάται ότι η τιμή θα κυμανθεί περί του 1,05 ευρώ/λίτρο, ενώ στην περιφέρεια πλην των νησιών, θα είναι 1,10. Στα νησιά, η τιμή μπορεί να είναι και 1,20 ανά λίτρο.


Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το κονδύλι που θα διατεθεί για το επίδομα θα είναι αυξημένο κατά 20%. Ωστόσο, δεν θα αλλάξουν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για να λάβει κάποιος το επίδομα και θα παραμείνουν ίδια με πέρυσι.

Πέρυσι, πέραν των όσων καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης επιδοτήθηκαν για πρώτη φορά και φυσικά πρόσωπα που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα ή pellet για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους, είτε αυτή μισθώνεται, είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενη ή ιδιοκατοικείται.


Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων την περυσινή περίοδο υποβλήθηκαν 691.606 αιτήσεις για πετρέλαιο θέρμανσης και επιλέχθηκαν 565.222 νοικοκυριά με το ποσό που έλαβαν να ανέρχεται σε 66,5 εκατ. ευρώ. 


Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι φυσικά πρόσωπα για τα ακίνητα που χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, είτε αυτά μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται εφόσον πληρούν τα ακόλουθα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια:

Σύμφωνα με την ισχύουσα υπουργική απόφαση, τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια έχουν καθοριστεί ως εξής:Άγαμος: Έως 12.000 ευρώΈγγαμος: Έως 20.000 ευρώ συν 2.000 ευρώ για κάθε παιδίΜονογονεϊκή: Έως 22.000 ευρώ συν 2.000 ευρώΑκίνητη περιουσία: Έως 130.000 ευρώ (άγαμοι) – 250.000 ευρώ (έγγαμοι)

Διαβάστε επίσης:

Χατζηδάκης για μείωση εισφορών: Κέρδος 160-691 ευρώ ετησίως για τους εργαζόμενους (παραδείγματα)

Φορολογία: Όλες οι αλλαγές που έρχονται

Παπαθανάσης: Εντατικοί έλεγχοι για την ακρίβεια που έρχεται – Η ανάπτυξη θα διαχέεται στην κοινωνία (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 16:55