search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 06:58
MENU CLOSE

Παπαθανάσης: Εντατικοί έλεγχοι για την ακρίβεια που έρχεται – Η ανάπτυξη θα διαχέεται στην κοινωνία (Video)

16.09.2021 10:55
AKRIBEIA NEW

Για το κύμα της επερχόμενης ακρίβειας και τους ελέγχους που θα πραγματοποιήσει το κράτος προκειμένου να μην παρατηρηθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Όπως ανέφερε σε καθημερινή βάση γίνονται χιλιάδες έλεγχοι και σε περίπτωση που διαπιστωθούν φαινόμενα αδικαιολόγητης και υπέρμετρης αύξησης των τιμών, θα βεβαιώνονται μεγάλα πρόστιμα και επιβάλλονται ποινές που μπορούν να φτάσουν ακόμη και στο κλείσιμο της επιχείρησης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην ανάπτυξη που όπως λέει δεν μένει μόνο στα χαρτιά  αλλά διαχέεται στην κοινωνία.

Συμπλήρωσε μάλιστα πως χάρη στην ανάπτυξη πολλοί συμπολίτες μας βρήκαν δουλειά παρά τις δυσκολίες τη πανδημίας, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή, η ανεργία στη χώρα μας να βρίσκεται στο 14,2% που είναι το χαμηλότερο ποσοστό της δεκαετίας.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης, η αναθεωρημένη πρόβλεψη της ΕΛΣΤΑΤ για ανάπτυξη στο 5,9% από το 3,6% καταδεικνύει πόσο αποδοτική και συστηματική δουλειά γίνεται.

Ο κ. Παπαθανάσης, είπε ακόμη, ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η κυβέρνηση έριξε στην πραγματική οικονομία 42,7 δισ. ευρώ για να στηρίξει επιχειρήσεις και εργαζομένους.

Διαβάστε επίσης

Eurostat: Μειώθηκε κατά 0,1% το κόστος εργασίας στην Ευρωζώνη

Κρατικά σπίτια: Σενάριο για δωρεάν στέγη σε νεαρά ζευγάρια

Αναδρομικά συνταξιούχων: Ποιοι δικαιούχοι θα πληρωθούν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 06:58