ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:52
MENU CLOSE

Αμερικάνικο γλύκισμα ψυγείου με 3 υλικά (icebox)

18.09.2021 07:00

Το Αμερικάνικο icebox cake είναι ένα επιδόρπιο που τυπικά παρασκευάζεται με λεπτά μπισκότα βάφλας και σαντιγί ή κρέμα, φρούτα και ξηρούς καρπούς και τοποθετείται στο ψυγείο. Είναι πανεύκολο και γρήγορο και υπάρχει σε πολλά μέρη του κόσμου με διαφορετικές παραλλαγές εδώ και αρκετές δεκαετίες.

3 ½ κούπες κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά, παγωμένη

½ κούπα ζάχαρη άχνη

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι (προαιρετικά)

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

64 μπισκότα λεπτά Οreos thins ή σοκολατένια πουράκια ή άλλα σοκολατένια λεπτά μπισκότα + μερικά επιπλέον για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ με ένα μίξερ χειρός (ή στον κάδο του μίξερ), χτυπήστε την παγωμένη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να σχηματιστούν σκληρές κορυφές και να στέκεται η σαντιγί. Απλώστε ένα πολύ λεπτό στρώμα σαντιγί στον πάτο ενός σκεύους περίπου 20 εκατοστών με αποσπώμενα πλαϊνά και στη συνέχεια απλώστε μια ομοιόμορφη στρώση Oreos ή άλλων μπισκότων. (Θα πρέπει να είναι λεπτά, για να απορροφήσουν τα υγρά, να μαλακώσουν και να μοιάζουν με κέικ). Απλώστε περισσότερη σαντιγί πάνω από τη στρώση των μπισκότων και επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι έχετε 4 στρώματα συνολικά. Καλύψτε από πάνω με μια τελευταία στρώση σαντιγί. Βάλτε στο ψυγείο το γλυκό μέχρι να μαλακώσουν τα μπισκότα, τουλάχιστον για 4 ώρες αλλά καλύτερα για όλο το βράδυ. Όταν είναι έτοιμο για σερβίρισμα, γαρνίρετε με επιπλέον θρυμματισμένα μπισκότα, κόψτε το σε φέτες και απολαύστε!

Διαβάστε επίσης:

Ρολά σαλιγκαράκια ομελέτας για τους μικρούς μαθητές

Μίνι τσίζκεϊκ σε βαζάκια

Καλαμαράκια κοκκινιστά με ελιές και μεσογειακά αρώματα

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:49
Exit mobile version