search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:43
MENU CLOSE

Μίνι τσίζκεϊκ σε βαζάκια

16.09.2021 07:00
No-Bake-Mason-Jar-Individual-Blueberry-Cheesecake-wide-FS-1

Ένα εύκολο και γρήγορο επιδόρπιο που δεν χρειάζεται ψήσιμο και προσφέρει ατελείωτους συνδυασμούς γεύσεων και γαρνιρίσματος. Τα βαζάκια μεταφέρονται εύκολα και είναι τέλεια για πικ νικ, για πάρτυ, για σερβίρισμα σε μπουφέ, για κεράσματα, για το γραφείο αλλά και για να τονώσει τους μικρούς μαθητές.

Υλικά για τη συνταγή

Για τη βάση

30 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο

100 γραμμάρια μπισκότα digestive, θρυμματισμένα

Για την κρέμα

240ml κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά, παγωμένη

224ml τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

65 γραμμάρια ζάχαρη

30 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό πλήρες, σε θερμοκρασία δωματίου

1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι

½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για το γαρνίρισμα

Διάφορες μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, φρέσκα φρούτα, σάλτσα σοκολάτας, φέτες λεμονιού, φύλλα δυόσμου, χρωματιστή ή σοκολατένια τρούφα κτλ.

Εκτέλεση

Αρχικά συγκεντρώστε τα βαζάκια σας, περίπου 6 των 225 γραμμαρίων ή 10 των 170 γραμμαρίων. Για τη βάση, λιώστε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα μπρίκι, αδειάστε το σε ένα μπολ και αφού προσθέσετε τα θρυμματισμένα μπισκότα, ανακατέψτε καλά. Το μίγμα πρέπει να μοιάζει με υγρή άμμο. Με ένα κουτάλι της σούπας βάλτε περίπου 2 γενναιόδωρες κουταλιές στα μεγάλα βαζάκια ή 1 ½ στα μικρά και αφήστε τα στην άκρη. Για το τσίζκεϊκ, χτυπήστε στο μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να σχηματιστούν άκαμπτες κορυφές. Αφήστε τη σαντιγί στην άκρη και σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε την κρέμα τυριού, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το χυμό λεμόνι και το εκχύλισμα σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχετε μια λεία και ομοιόμορφη κρέμα. Με μια σπάτουλα διπλώστε απαλά τη σαντιγί στην κρέμα, προσέχοντας να ενσωματωθεί καλά αλλά να μην χαθεί ο αέρας της σαντιγί. Με δύο κουταλάκια ή ένα κορνέ βάλτε προσεκτικά την κρέμα στα βαζάκια, γεμίζοντας το ¼ περίπου από αυτά και αφήνοντας χώρο για το γαρνίρισμα. Τοποθετήστε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά το λιγότερο και έως 3 ημέρες το πολύ και γαρνίρετε με ότι επιθυμείτε την τελευταία στιγμή.

Διαβάστε επίσης:

Καλαμαράκια κοκκινιστά με ελιές και μεσογειακά αρώματα

Κέικ με μήλο, κρούστα κανελοζάχαρης και γλάσο

Θρεπτικό ρολό ομελέτας με κολοκύθα και κουρκουμά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01