search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 22:54
MENU CLOSE

Θρεπτικό ρολό ομελέτας με κολοκύθα και κουρκουμά

13.09.2021 08:57
rolo new

‘Ένα πεντανόστιμο ρολό με την πλούσια διατροφική αξία, τις βιταμίνες, τα μεταλλικά άλατα και τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες της κίτρινης κολοκύθας και του κουρκουμά. Μπορεί να σερβιριστεί σαν πρωινό, ορεκτικό ,ή  σνακ για τα παιδιά στο σχολείο και είναι σίγουρο ότι θα το εκτιμήσουν μικροί και μεγάλοι ουρανίσκοι.

Υλικά για τη συνταγή

200 γραμμάρια καθαρισμένη κίτρινη κολοκύθα

5 αυγά

150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα

100 γραμμάρια ζαμπόν ή γαλοπούλα ή προσούτο σε λεπτές φέτες

60 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη

1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά σε σκόνη

Αλάτι κατά βούληση

Εκτέλεση

Αφού καθαρίσετε καλά την κολοκύθα από το περίβλημα και το εσωτερικό τμήμα με τους σπόρους, κόψτε την,  τρίψτε την στη λεπτή μεριά του τρίφτη και βάλτε την σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέστε τα αυγά, τη σκόνη κουρκουμά και το αλάτι που επιθυμείτε και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα.

Καλύψτε ένα ταψί με λαδόκολλα, ρίξτε το περιεχόμενο του μπολ και ισιώστε καλά την επιφάνειά του. Ψήστε στους 180ο C σε στατικό φούρνο ή στους 170ο C σε φούρνο με αέρα, για 15 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμη, βγάλτε  την  από το φούρνο, αφήστε τη να κρυώσει και αφαιρέστε προσεκτικά τη λαδόκολλα.

Τοποθετήστε την ομελέτα πάνω στο χαρτί ψησίματος  πάλι, για να μπορέσετε να την τυλίξετε, απλώστε το τυρί κρέμα και τις φέτες αλλαντικού και ρολάρετέ την,  κυλώντας την απαλά, για να μην σπάσει.

Στρίψτε τις άκρες σαν καραμέλα για να κλείσει και βάλτε την στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Ύστερα από αυτό το διάστημα, αφαιρέστε το χαρτί, κόψτε σε φέτες το ρολό και σερβίρετε.

Διαβαστε επισης

Πολίτικο μυτσβέρι λαχανικών

Εντυπωσιακός κορμός μωσαϊκό με καρότα

Κόμποι ζύμης με σκόρδο, παρμεζάνα και μυρωδικά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42