search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 19:26
MENU CLOSE

Ρολά σαλιγκαράκια ομελέτας για τους μικρούς μαθητές

17.09.2021 07:00
rollitos_new

Η επιστροφή στο σχολείο θα γίνει πιο διασκεδαστική με αυτά τα πρωτότυπα ρολά ομελέτας σε σχήμα σαλιγκαριών. Ιδιαίτερα τα μικρότερα παιδιά είναι σίγουρο ότι θα τα λατρέψουν!

Υλικά για τη συνταγή (για 4 σαλιγκαράκια)

4 αυγά

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (προαιρετικά)

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

8 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα

4 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα

8 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα

8 φέτες μοτσαρέλα ή άλλο τυρί του τοστ

2 λουκάνικα κομμένα στη μέση κατά μήκος

8 γαρύφαλλα ολόκληρα (για τα μάτια)

¼ καρότου κομμένο σε λωρίδες (για τις κεραίες)

1 φλιτζάνι σπανάκι (προαιρετικά) για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά, καρυκεύστε με το αλατοπίπερο και προσθέστε και το σχοινόπρασο. Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίξτε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και λίγο από το μίγμα των αυγών. Τηγανίστε για 5 λεπτά περίπου ή μέχρι μαγειρευτεί καλά και από τις δύο πλευρές και επαναλάβετε μέχρι να φτιάξετε 4 ομελέτες. Με τη βοήθεια ενός πλάστη, ισιώστε τις φέτες ψωμιού και απλώστε μια κουταλιά τυρί κρέμα σε δύο φέτες, ενώνοντας τις άκρες. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με όλες τις φέτες. Απλώστε την ομελέτα στο κέντρο των κάθε δύο ενωμένων ψωμιών, δύο φέτες μοτσαρέλας απλωτά και 2 φέτες ζαμπόν. Κόψτε με ένα μαχαιράκι ότι περισσεύει από την ομελέτα γύρω από τις άκρες των ψωμιών και ρολάρετε προσεκτικά. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε σε 4 ισόπαχα ρολά. Καρφώστε τα λουκάνικα με τα γαρύφαλλα για να φτιάξετε τα μάτια και τα καρότα για να φτιάξετε τις κεραίες. Κολλήστε τα στα ρολάκια αυγού με λίγο τυρί κρέμα που θα απλώσετε στην κομμένη μεριά του λουκάνικου και σερβίρετε με ψιλοκομμένο σπανάκι για να προσομοιώσετε το γρασίδι.

Συμβουλή

Μπορείτε να τα φτιάξετε και με μια μεγάλη ομελέτα (χωρίς ψωμί του τοστ) με τον ίδιο τρόπο και να στερεώσετε το σώμα των σαλιγκαριών με μια οδοντογλυφίδα. Βεβαιωθείτε όμως ότι έχετε αφαιρέσει τις οδοντογλυφίδες πριν τα καταναλώσουν μικρά παιδιά, διότι είναι επικίνδυνο.

Διαβάστε επίσης:

Μίνι τσίζκεϊκ σε βαζάκια

Καλαμαράκια κοκκινιστά με ελιές και μεσογειακά αρώματα

Κέικ με μήλο, κρούστα κανελοζάχαρης και γλάσο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 19:25