search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:46
MENU CLOSE

Τσίπρας για Μπογδάνο: «Το να στοχοποιείς νήπια είναι αθλιότητα» (Video)

19.09.2021 17:17
alexis_tsipras_new

«Αθλιότητα» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τη δημοσίευση ονομάτων νηπίων από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Μπογδάνο, έπειτα από σχετική ερώτηση που του έγινε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη ΔΕΘ. Αρνητικά μίλησε και για την υπουργοποίηση του Θάνου Πλεύρη κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

«Είναι πράγματι οξύμωρο να μιλάει διαρκώς για το πολιτικό κέντρο και να έχει υπουργοποιήσει τρία στελέχη του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Νομίζω ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει πολλά ακόμα να περιμένει από τον κ. Μητσοτάκη παρά από την υπουργοποίηση πιθανώς και του κ. Μπογδάνου. Θέλω να μιλήσω για την ουσία.

Δεν υπάρχει αμφιβολία αυτό το οποίο αποτέλεσε ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τον κ. Μητσοτάκη, ότι κατάφερε να διεμβολίσει το χώρο της ακροδεξιάς και ακολουθώντας μια ανορθολογική στάση και θέση σε ένα κρίσιμο εθνικό θέμα, τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και με ένα ιδιαίτερα οξύ λαϊκιστικό λόγο, σήμερα είναι το μειονέκτημα», είπε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας: «Ήταν ο μοναδικός πολιτικός στη σύγχρονη ιστορία που κατηγόρησε τον αντίπαλό του ότι ευθύνεται για μια τραγωδία, στο Μάτι. Κανένας άλλος δεν το έκανε αυτό σε αντίστοιχες τραγωδίες. Κατάφερε να διεμβολίσει τον χώρο της ακροδεξιάς και να δημιουργήσει μια ευρύτερη δεξαμενή ψηφοφόρων, μια πολυσυλλεκτικότητα, όμως αυτό που τον Ιούλιο του 2017 ήταν το πλεονέκτημα του, σήμερα είναι το μειονέκτημα του κ. Μητσοτάκη γιατί είναι αναγκασμένος να πατάει σε δύο βάρκες. Ξέρετε όταν η θάλασσα είναι γαλήνια μπορείς να το κάνεις αυτό. Όταν έρχονται φουρτούνες, δεν είναι εύκολο. Πέφτεις μέσα στη θάλασσα».

Για την ανάθεση του υπουργείου Υγείας στον Θάνο Πλεύρη τόνισε: «Ένας άνθρωπος, ο οποίος είχε ταχθεί ξεκάθαρα με το λεγόμενο αντιεμβολιαστικό κίνημα, στην περίπτωση του H1N1. Eίχε ταχθεί με σθένος και με δυναμισμό απέναντι στις οροθετικές γυναίκες από την Αφρική, όπου μιλούσε για την ανάγκη να τις αποπέμψουμε στη χώρα. Μιλούσε για την ανάγκη να χυθεί αίμα στα σύνορα αν θέλουμε να διατηρήσουμε την πατρίδα καθαρή. Πρόσφατα, αυτός ο οποίος λίγους μήνες πριν είχε πει ότι δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν, έγινε υπουργός Υγείας στην πιο κρίσιμη στιγμή της πανδημίας. Αυτό εσείς πώς το εξηγείτε;».

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Είναι απολύτως προφανές πως ο κ. Μητσοτάκης έχει γραμμάτια να ξεπληρώσει σε αυτόν τον χώρο που συνυπάρχει στο εσωτερικό του κόμματός του προφανώς και με πολίτες που προέρχονται από τον χώρο της κεντροδεξιάς. Αυτό είναι ανησυχητικό για την πολιτική ζωή του τόπου».

Όσον αφορά τη φασαρία που δημιουργήθηκε εξαιτίας της δημοσίευσης ονομάτων παιδιών στο διαδίκτυο από το Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο Αλέξης Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά: «Είναι ανησυχητικό, επίσης, ότι (ο πρωθυπουργός) δεν βρήκε ούτε μια λέξη για να αποδοκιμάσει την αθλιότητα Μπογδάνου, διότι το να δημοσιοποιείς ονόματα νηπίων αραβικής καταγωγής, σε νηπιαγωγεία της χώρας, στοχοποιώντας τα νήπια, αυτό είναι αθλιότητα.

Ακόμα μεγαλύτερη αθλιότητα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν βρήκε μια κουβέντα να πει, αλλά την ίδια στιγμή, σε ένα κρεσέντο υποκρισίας μας παρουσίασε την πολιτογράφηση του Αντετοκούμπο. Έσπευσε να κάνει την πολιτογράφηση την ίδια ημέρα που δεν βρήκε να πει μια κουβέντα για τον Μπογδάνο, μαζί με τον κ. Βορίδη, ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα είχε φροντίσει να φέρει διατάξεις που καθιστούν αδύνατη την πολιτογράφηση οποιοδήποτε άλλου που δεν είναι Αντετοκούμπο».

Για να καταλήξει: «Αυτή είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με το πρόσωπο του Ιανού. Ένα πρόσωπο που στην πράξη με τις πολιτικές της χαϊδεύει τα αυτιά της ακροδεξιάς για να ψαρεύει στα θολά νερά τις ψήφους της Χρυσής Αυγής και από την άλλη, με το πρόσωπο του μοντέρνου, Ευρωπαίου πολιτικού».

Διαβάστε επίσης:

Αλέξης Τσίπρας: «Εγώ δεν θα γίνω Μητσοτάκης – Αν τολμά ας προκηρύξει εκλογές» (Videos)

ΔΕΘ: Τι απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στην ερώτηση του «Π»

Μητσοτάκης: «Θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο κ. Τσίπρας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:45