search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 22:12
MENU CLOSE

Υπόθεση Μπογδάνου: Στο παιχνίδι και η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων με αυτεπάγγελτη έρευνα

17.09.2021 19:32
bogdanos_new

Διευρύνεται η έρευνα των αρχών για το δημοσίευμα με τα ονόματα νηπών που παρουσιάστηκε σε ιστοσελίδα και αναπαρήγαγε ο βουλευτής της ΝΔ.

Έτσι, μετά την Εισαγγελία Πρωτοδικών που παρήγγειλε έρευνα για την πηγή των στοιχείων των παιδιών, έλεγχο αρχίζει και μάλιστα αυτεπάγγελτα, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, προκειμένου να διαπιστώσει αν παραβιάστηκε η σχετική νομοθεσία.

Σε ανακοίνωσή της η Αρχή σημειώνει ότι «η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την ανάρτηση της ενημερωτικής ιστοσελίδας “mea culpa” με τίτλο “Ο σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας” και τη δημοσίευση του καταλόγου με τα ονόματα μαθητών και της δασκάλας του εν λόγω νηπιαγωγείου, αλλά και σχετικές αναφορές που έλαβε για το εν λόγω θέμα, κίνησε διαδικασία αυτεπάγγελτου ελέγχου της υπόθεσης από την άποψη της νομοθεσίας για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».

Υπενθυμίζεται ότι η ενέργεια του Κωνσταντίνου Μπογδάνου αποδοκιμάστηκε επισήμως από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος ουσιαστικά έστειλε τελεσίγραφο για παρόμοια περιστατικά, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά η υπόθεση να απασχολήση την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Τον Κ. Μπογδάνο αποδοκίμασαν επίσης, η Ντόρα Μπακογιάννη και η Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Διαβάστε επίσης

Υπόθεση Novartis: Επιτάχυνση των ερευνών για Γεωργιάδη και Αβραμόπουλο ζητά ο οικονομικός εισαγγελέας

EUMED9: Διακήρυξη της Αθήνας για την κλιματική αλλαγή

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Γ. Αντετοκούνμπο: «Πάντα ήμασταν Έλληνες» (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 22:12