search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:25
MENU CLOSE

Υπόθεση Μπογδάνου: Παρέμβαση της δικαιοσύνης για τη δημοσιοποίηση της λίστας των νηπίων

16.09.2021 19:04
bogdanos_new

Ραγδαίες εξελίξεις στην «υπόθεση Μπογδάνου» και τη δημοσιοποίηση από ιστοχώρο των ονομάτων παιδιών σε νηπιαγωγείο της Αθήνας.

Πέραν από την πολιτική θύελλα που προκάλεσε η αναδημοσίευση από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο του απαράδεκτου δημοσιεύματος, ποινική προκαταρκτική έρευνα ξεκινά η εισαγγελία Πρωτοδικών για το θέμα της δημοσιοποίησης λίστας ονομάτων παιδιών που είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν σε νηπιαγωγείο του κέντρου της Αθήνας.

Την προκαταρκτική εξέταση ανέλαβε να διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος, με εντολή να στρέψει την έρευνα προς κάθε κατεύθυνση. Ο εισαγγελέας αρχικά θα απευθυνθεί στην υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην οποία θα δώσει εντολή να εντοπίσει την αρχική πηγή της διαρροής. Ακολούθως, ο εισαγγελικός λειτουργός θα διακριβώσει, αν και ποια άλλα πρόσωπα εμπλέκονται ή συνδέονται με την διαχείριση του επίμαχου αρχείου προσωπικών δεδομένων που διέρρευσε.

Η λίστα των ονομάτων των νηπίων δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα υπό τον τίτλο «ο σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας» και με κείμενο που αναφερόταν στο «οξύ κοινωνικό και δημογραφικό πρόβλημα», που κατά την ιστοσελίδα δημιουργεί το μεταναστευτικό. Η ιστοσελίδα παρέθετε χωρίς καμία προφύλαξη-κάλυψη το αρχείο, στο οποίο τα ονόματα αλλοδαπών μαθητών είναι η πλειονότητα της τάξης.

Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, η ιστοσελίδα «κατέβασε» τον κατάλογο αναφέροντας πως επρόκειτο περί λάθους εκ παραδρομής και επισημαίνοντας ότι ο κατάλογος κυκλοφορούσε ήδη στο διαδίκτυο. Αντίστοιχα και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, σε νεώτερη ανάρτησή του αναφέρθηκε σε λάθος που διορθώθηκε και για το οποίο ζήτησε συγγνώμη.

Διαβάστε επίσης

«Καρφί» Μαλέλη σε Μπογδάνο: «Πόσο δίκιο είχα που σε απέλυσα»

Αφροδίτη Μάνου υπέρ Μπογδάνου: «Δεν κατάλαβα τι κακό έκανε»

Οικονόμου προειδοποιεί Μπογδάνο: «Ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα γίνουν ανεκτά»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:14