search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:19
MENU CLOSE

Γερμανία: Εν ψυχρώ δολοφονία από αρνητή μάσκας

21.09.2021 17:50
mask

Με αίμα έβαψε τα χέρια του το κίνημα των αρνητών του κορωνοϊού στη Γερμανία, καθώς πλέον του χρεώνεται εν ψυχρώ δολοφονία για μια μάσκα.

Συγκεκριμένα, ένας 49χρονος αρνητής της πανδημίας, ο οποίος μετά τη σύλλήψή του δήλωσε ότι δεν τηρεί τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, δολοφόνησε το περασμένο Σάββατο έναν 20χρονο φοιτητή που εργαζόταν σε πρατήριο καυσίμων επειδή αρνήθηκε να τον εξυπηρετήσει καθώς δεν φορούσε μάσκα.

Το περιστατικό το οποίο συνέβη στο Ίνταρ-Ομπερστάιν της Ρηνανίας-Παλατινάτου, εκτυλίχθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία ως εξής: ο δράστης πήγε σε πρατήριο καυσίμων για να αγοράσει μπύρες από το μάρκετ εκεί, ωστόσο, ο νεαρός υπάλληλος αρνήθηκε να τον εξυπηρετήσει επειδή δεν φορούσε μάσκα.

Ο δράστης έφυγε εκνευρισμένος και επέστρεψε μιάμιση ώρα αργότερα, φορώντας μάσκα, την οποία όμως έβγαλε, όταν έφτασε στο ταμείο, ώστε να προκαλέσει την αντίδραση του υπαλλήλου. Όταν ο νεαρός του έκανε παρατήρηση, ο δράστης πυροβόλησε εν ψυχρώ τον 20χρονο, που πέθανε ακαριαία.

Ο 49χρονος παραδόθηκε την επομένη στην αστυνομία, όπου επιχείρησε να δικαιολογήσει την πράξη του λέγοντας ότι αισθανόταν «στριμωγμένος» από τα μέτρα που σχετίζονται με την πανδημία του κορωνοϊού, τα οποία εισέπραττε ως «αυξανόμενη επίθεση στα δικαιώματά του» και ότι δεν έβλεπε «καμία άλλη διέξοδο».

Έρευνα στο σπίτι του δράστη αποκάλυψε το όπλο του εγκλήματος, καθώς και άλλα πυροβόλα όπλα και πυρομαχικά. Ο 49χρονος προφυλακίστηκε, ενώ συγκινητικές αντιδράσεις εκτυλίσσονται στον τόπο του εγκλήματος, όπου κάτοικοι αφήνουν λουλούδια εις μνήμη του νεκρού 20χρονου.

Διαβάστε επίσης

Γερμανία: Μόλις στις 3 μονάδες η διαφορά CDU-SPD – «Κλειδί» οι αναποφάσιστοι

Evergrande: Πώς η εταιρεία ενός Κινέζου κατασκευαστή απειλεί με νέο κραχ την παγκόσμια οικονομία

«Σκότωσα τους προηγούμενους ιδιοκτήτες»: Βρήκε κούκλα με ανατριχιαστικό σημείωμα στο νέο του σπίτι (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:18