search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:22
MENU CLOSE

Γερμανία: Μόλις στις 3 μονάδες η διαφορά CDU-SPD – «Κλειδί» οι αναποφάσιστοι

21.09.2021 16:00
germany-new

Μόνο περίπατος δεν θα ειναι η νίκη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στις εκλογές της Κυριακής, καθώς η ψαλίδα με τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση έχει κλείσει αισθητά.

Σημείο κλειδί ωστόσο αποτελούν οι αναποφάσιστοι που μερικά 24ωρα πριν την κάλπη αγγίζουν ακόμα και το 40%.

Έτσι σε χθεσινή δημοσκόπηση το CDU κατάφερε να μειώσει την διαφορά με το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών SPD στις τρεις μονάδες και να ανέβει στο 22%, σε αντίθεση με τους Σοσιαλδημοκράτες που παραμένουν- αν και στην πρώτη θέση- κολλημένοι στο 25%. Οι Πράσινοι συνεχίζουν να έρχονται τριτοι με ποσοστό 15%.

Ακολουθούν το κόμμα των «Ελεύθερων Δημοκρατών» (FDP) με ποσοστό 12% σε χθεσινή και 11% σε σημερινή δημοσκόπηση. Ενώ έπονται η Εναλλακτική για τη Γερμανία και το Die Linke, τα οποία αμφότερα εισέρχονται στη Bundestag.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε και η τελευταία τηλεμαχία των τριών υποψηφίων, Σολτς, Λάσετ και Μπέρμποκ με τον Σολτς να κερδιζει τις εντυπώσεις για ακόμη μια φορά.

Η επιλογή των ψηφοφόρων ωστόσο θα φανεί στις κάλπες, καθώς όπως όλα δείχνουν η εκλογική αναμέτρηση θα εξελιχθεί σε ντέρμπι.

Διαβάστε επίσης:

Bitcoin: Έχασε σχεδόν 9% εν μέσω ανησυχίας για τα κρυπτονομίσματα

Κορωνοϊός: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τα ταξίδια στις ΗΠΑ

Γερμανία: «Μαχαιριά» Σόιμπλε στη Μέρκελ για τις κακές επιδόσεις του CDU

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:21