search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:55
MENU CLOSE

Γερμανία: «Μαχαιριά» Σόιμπλε στη Μέρκελ για τις κακές επιδόσεις του CDU

20.09.2021 17:29
merkel_schaeuble_new

«Η φτώχεια φέρνει γκρίνια» λέει η παροιμία και φαίνεται ότι ισχύει και στην Χριστιανική Ένωση στη Γερμανία λίγο πριν τις εκλογές.

Έτσι, την Άνγκελα Μέρκελ θεωρεί ο πρόεδρος της Bundestag Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπεύθυνη για τα προβλήματα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και του υποψηφίου για την Καγκελαρία ‘Αρμιν Λάσετ.

Σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε, η κ. Μέρκελ, με την απόφασή της το 2018 να παραιτηθεί από την προεδρία του CDU αλλά να παραμείνει Καγκελάριος μέχρι το τέλος της κοινοβουλευτικής θητείας, προκάλεσε έμμεσα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο επίδοξος διάδοχός της.

«Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι τα δύο αυτά αξιώματα πρέπει να ασκούνται από το ίδιο πρόσωπο. Και η προεδρία του κόμματος και η Καγκελαρία. Αυτό δεν συμβαίνει εδώ και σχεδόν τρία χρόνια και επομένως δεν πιστώνεται ο επικεφαλής του κόμματος τα οφέλη της άσκησης των καθηκόντων του Καγκελαρίου. Το αντίθετο», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε στην Tagesspiegel.

Πρόσθεσε, δε, ότι ο κ. Λάσετ είναι εδώ και χρόνια «στο πλευρό της επί πολλά χρόνια επιτυχημένης Καγκελαρίου» και δεν μπορεί τώρα να πει «θα τα αλλάξουμε όλα» ή «θα συνεχίσουμε ως έχει». Αυτό, όπως σημείωσε ο κ. Σόιμπλε, αποτελεί πρόβλημα και «μπορεί να μην έχουν όλοι στο κόμμα κατανόηση».

Στην διεκδίκηση του χρίσματος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) για τις εκλογές, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ του Άρμιν Λάσετ και όχι του αρχηγού της CSU Μάρκους Ζέντερ, ωστόσο στο ερώτημα ποιος θα έπρεπε να αναλάβει την ηγεσία του CDU είχε ταχθεί υπέρ του Φρίντριχ Μερτς, ο οποίος έχασε τελικά στις εσωκομματικές εκλογές.

«Το να επιτίθεται κανείς αυτή τη στιγμή στην Άνγκελα Μέρκελ το βρίσκω λάθος – και πολύ άσχημο!», φέρεται να δήλωσε ο κ. Ζέντερ κατά την συνεδρίαση του Προεδρείου της Ένωσης.

Διαβάστε επίσης

AUKUS: Οργή στην Ευρώπη για τη συμφωνία – Έκτακτη συνάντηση των ΥΠΕΞ της ΕΕ

Λα Πάλμα: Εντυπωσιακές εικόνες από τις συνεχείς εκρήξεις του ηφαιστείου (Video)

Σιβηρία: Οκτώ νεκροί από την ένοπλη επίθεση σε πανεπιστήμιο – Τραυματίας ο δράστης (Video/Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:54