search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 14:19
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τα ταξίδια στις ΗΠΑ

20.09.2021 19:12
airplane_new

Η Ουάσινγκτον σκληραίνει τη στάση της σχετικά με τα ταξίδια προς τις ΗΠΑ προκειμένου να περιορίσει την πανδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του συντονιστή του Λευκού Οίκου για την πανδημία, Τζεφ Ζιέντς, η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει να χαλαρώσει τους περιορισμούς για τα ταξίδια από το εξωτερικό στις ΗΠΑ από τον Νοέμβριο, ωστόσο, οι ξένοι ταξιδιώτες που πετούν προς τις ΗΠΑ θα πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού πριν από την επιβίβαση, αλλά και αρνητικό τεστ που θα γίνεται εντός τριών ημερών από την πτήση.

Επίσης, η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα κάνει πιο αυστηρούς τους κανόνες για τα τεστ για τους ανεμβολίαστους Αμερικανούς, οι οποίοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε εξέταση εντός μιας ημέρας πριν από την αναχώρηση για τις ΗΠΑ, καθώς και κατά την επιστροφή τους, ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι επιβάτες δεν θα υποχρεούνται σε καραντίνα, δήλωσε ο Ζιέντς.

Υπενθυμίζεται ότι επί προεδρίας Τραμπ είχαν επιβληθεί οι πρώτοι κανόνες σχετικά με τα ταξίδια στις ΗΠΑ και ο Τζο Μπάιντεν τους είχε κάνει πιο αυστηρούς, περιορίζοντας τις μετακινήσεις προς τη Βρετανία, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Κίνα, την Ινδία και άλλες χώρες. Ο Ζίεντς πρόσέθεσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα απαιτήσει από τις αεροπορικές εταιρείες να συλλέγουν στοιχεία επικοινωνίας από τους διεθνείς ταξιδιώτες για να διευκολύνουν τον εντοπισμό επαφών.

Τα νέα έγιναν δεκτά με θετικό τρόπο από την Κομισιόν, η οποία σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι «χαιρετίζουμε την ανακοίνωση των Ηνωμένων Πολιτειών ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες της ΕΕ θα μπορούν σύντομα να ταξιδέψουν ξανά στις ΗΠΑ», προσθέτοντας ότι πρόκειται για «ένα πολυαναμενόμενο βήμα για τις διαχωρισμένες οικογένειες και φίλους και καλά νέα για τις επιχειρήσεις».

Διαβάστε επίσης

Κόβει την ανάσα: Σχοινοβάτης περιπατάει 70 μέτρα από το έδαφος από τον πύργο του Άιφελ μέχρι το Παλαί ντε Σαγιό” (Video)

Σασόλι: Στο νοσοκομείο με πνευμονία

Eξαφάνιση Πετίτο: Ραγδαίες εξελίξεις – Το FBI συνέλαβε τους γονείς του συντρόφου της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 14:15