search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:22
MENU CLOSE

Ιταλία: Σάλος με μποξέρ που αγωνίστηκε γεμάτος ναζιστικά τατουάζ (video)

22.09.2021 10:40
italia_nazi

Σάλος και αντιδράσεις έχουν προκληθεί στην γειτονική Ιταλία έπειτα από πυγμαχική αναμέτρηση στην Τριέστη στην οποία ένας εκ των αθλητών εμφανίστηκε να έχει καλυμμένο το σώμα του με ναζιστικά σύμβολα.

Πρόκειται για τον 28χρονο Michele Broili που την Κυριακή αντιμετώπισε και έχασε από τον 34χρονο Μαροκινό Hassan Nourdine.

Το ματς μεταδόθηκε σε απευθείας μετάδοση από την μεγαλύτερη αθλητική ιστοσελίδα της χώρας την “Gazzetta dello Sport”. Βλέποντας τον αθλητή οι θεατές άρχισαν να διαμαρτύρονται, καθώς και να διερωτώνται πως η Πυγμαχική Ομοσπονδία της χώρας έδωσε την άδειά της στον συγκεκριμένο πυγμάχο να παίζει σε επίσημες διοργανώσεις.

Οπως αναφέρει το RT, οι Αθλητικές Αρχές της χώρας εξετάζουν πλέον το πώς ένας πυγμάχος με την σημαία των SS στο σώμα του κατόρθωσε να κάνει συνολικά ως τώρα 16 επίσημα ματς, τα οποία επειδή δεν μεταδίδονταν τηλεοπτικά δεν προκάλεσαν και τον αντίστοιχο σάλο.

Ο αντίπαλός του ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Όταν μπήκα στο ρινγκ και είδα τα τατουάζ του, σοκαρίστηκα. Τα βρήκα απαίσια. Δεν υπάρχει δικαιολογία για να τα έχει πάνω του. Η Πυγμαχική Ομοσπονδία της χώρα έπρεπε να είχε διαπιστώσει ήδη την ροπή του εν λόγω πυγμάχου προς τον φασισμό. Το να προτρέπεις σε βία αντίκειται στους νόμους. Δεν είναι φυσιολογικό να έχει αυτά τα τατουάζ. Από την άλλη είναι διπλή η ευχαρίστηση να νικάς έναν τέτοιον τύπο!»

Από την μεριά του ο προπονητής του Ιταλού Broili, είπε σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα:

«Ο Michele μιλά μόνο για τον αθλητισμό και θέλει μόνο να είναι αθλητής. Είναι μάλιστα πρότυπο μιας και σηκώνεται από τις 4 το πρωί για να προπονείται…»

Κάποιοι από τους θεατές επεσήμαναν πως στο κοινό υπήρχαν ναζιστές φίλοι του Broili που αντάλλαζαν μεταξύ τους ναζιστικούς χαιρετισμούς, ενώ τραγουδούσαν και ναζιστικά τραγούδια. Επίσης αναφέρθηκε πως ο Broili χαιρέτησε ναζιστικά προς την γωνία του.

Στο σώμα του Ιταλού υπάρχει επίσης ο αριθμός 88 που είναι κώδικας για το ‘Heil Hitler’, αλλά και σύμβολο με νεκροκεφαλή (Totenkopf) που αφορά παραστρατιωτική μονάδα, η οποία είχε είχε τον έλεγχο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης…

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν στον ΟΗΕ: Τα προβλήματα στο Αιγαίο με την Ελλάδα να λυθούν με διάλογο

Γκάμπι Πετίτο: Ταυτοποιήθηκε το πτώμα της – Δολοφονία «βλέπει» το FBI – Αναζητείται ο σύντροφός της (photos)

Πελέ: Κάνει ποδήλατο και περιμένει το εξιτήριο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:22