search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 09:15
MENU CLOSE

Ο δημιουργός του «The Wire» αλλάζει τα σχέδια του για ντοκιμαντέρ του HBO στο Ντάλας, αντιδρώντας σε νόμο κατά των αμβλώσεων του Τέξας

22.09.2021 21:20
DAVID SIMON THE WIRE

Με ένα τουίτ την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου ο δημιουργός της διακεκριμένης σειράς «TheWire», Ντέιβιντ Σάιμον μοιράστηκε την απόφαση του να μην πραγματοποιήσει στο Ντάλας του Τέξας τα γυρίσματα που σχεδίαζε να κάνει για μια νέα σειρά- αυτή τη φορά- ντοκιμαντέρ.

Αιτία της αντίδρασης ο νόμος κατά των αμβλώσεων που ψηφίστηκε προσφάτως στο Τέξας ο οποίος κατά τον Σάιμον καταπατά ελευθερίες πολιτών.

«Ως εργοδότη, αυτό με ξεπερνάει. Είναι πέρα από την πολιτική. Τον άλλο μήνα παραδίδω σενάρια στο HBO για μία σειρά ντοκιμαντέρ που βασίζεται σε γεγονότα στο Τέξας, όμως δεν μπορώ από κάθε γυναίκα στην παραγωγή να αποποιηθεί πολιτικών ελευθεριών και να έρθει να δουλέψει μαζί μου εκεί».

Το τουίτ του Σάιμον προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία του Γραφείου Κινηματογράφου του Ντάλας το οποίο απάντησε ότι «οι νόμοι της Πολιτείας δεν εκφράζουν τον πληθυσμό της. Εξαιρώντας το Ντάλας από τα κινηματογραφικά σχέδια σας αδικείτε όσους ζουν εδώ. Χρειαζόμαστε δημιουργικούς, παραγωγικούς ανθρώπους να μένουν εδώ και να ψηφίζουν και όχι να εξαναγκάζονται να φύγουν επειδή δεν θα μπορούν να ζήσουν».

«Κάνετε λάθος, έχετε παρεξηγήσει εντελώς» απάντησε την επομένη ο Σάιμον. «Η αντίδραση μου δεν βασίζεται σε καμία διαμάχη για πολιτική αποτελεσματικότητα ούτε με ενδιαφέρει να μποϋκοτάρω κάτι.

Κύριο μέλημα μου είναι να διασφαλίσω τις πολιτικές ελευθερίες για κάθε εργαζόμενο σε αυτή την παραγωγή. Έστω και μια εργαζόμενη να θέλει να αποφασίζει για τη ζωή της αλλά το αρνείται ή το ποινικοποιεί έστω κι ένας νόμος, η προσπάθεια μας σκοπό έχει να την βοηθήσει να ασκήσει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και γι’ αυτό θα πάμε να κάνουμε αλλού γυρίσματα».

Ο νέος νόμος κατά των αμβλώσεων του Τέξας απαγορεύει την διακοπή της κύησης σχεδόν από την έκτη εβδομάδα δίνοντας τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε πολίτη στο Τέξας να κάνει μήνυση στον γιατρό και σε όποιον άλλον βοηθήσει μια γυναίκα να διακόψει ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Θεωρείται δε ο πιο σημαντικός νόμος κατά των αμβλώσεων που πέρασε από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ από το 1973 κι έπειτα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί άλλες αντιδράσεις τέτοιου είδους, από τη αμερικανική βιομηχανία του θεάματος.

Το ντοκιμαντέρ του Σάιμον, για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως από το HBO, ούτε έκανε κάποιο σχόλιο για το θέμα που έχει δημιουργηθεί. Αρκέστηκε να σημειώσει ότι ο δημοσιογράφος και συγγραφέας αυτή την περίοδο δουλεύει τη μίνι σειρά «We Own the City» με θέμα τη διαφθορά στην αστυνομία της Βαλτιμόρης βασισμένη στο βιβλίο «A true story of Crime, Cops and Corruption».

Το HBO εξάλλου δεν έκανε κάποιο σχόλιο και για τη νέα σειρά «Ο ειρηνοποιός» τα γυρίσματα της οποίας είναι προγραμματισμένα να γίνουν στο Οστιν του Τέξας το φθινόπωρο.

Έπειτα από την αντίδραση του Σάιμον, η Ούμα Θέρμαν σε άρθρο της στην WashingtonPostκαταδίκασε το νέο νόμο και μοιράστηκε το πιο «σκοτεινό μυστικό» της. Αποκάλυψε ότι είχε κάνει έκτρωση στο τέλος της εφηβείας της.

«Ο νέος νόμος είναι εργαλείο διάκρισης για τους οικονομικά ασθενέστερους και τους αναγκάζει να στραφούν κατά των συνανθρώπων τους», έγραψε η ηθοποιός.

«Οι γυναίκες και τα παιδιά των πλουσίων έχουν περισσότερες επιλογές και λιγότερους κινδύνους να αντιμετωπίσουν. Με στεναχωρεί που ο νόμος διχάζει τους ανθρώπους, δημιουργεί αυτόκλητους τιμωρούς, θα «κυνηγήσουν» τις αδύναμες γυναίκες και θα τους στερήσουν την επιλογή να μην φέρουν στον κόσμο παιδιά που δεν θα μπορούν να κρατήσουν στη ζωή και να τα αναθρέψουν ή θα εξαφανίσουν κάθε ελπίδα τους στο μέλλον να κάνουν οικογένεια αν το θελήσουν».

Διαβάστε επίσης:

Μην χάσετε το «ΠΟΝΤΙΚΙ» που κυκλοφορεί την Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021

Ικανοποίηση στην Αlter Ego Media για την εκκίνηση του My Radio 104.6 FM

Ιωάννα Μαλέσκου: Έγινε έξαλλη κι αυτό βγήκε προς τα έξω (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 09:15