search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:37
MENU CLOSE

Σεισμός στην Κρήτη: Σε σκηνές του στρατού θα περάσουν τη νύχτα οι κάτοικοι στο Αρκαλοχώρι (Video)

27.09.2021 20:37
seismos_kriti-new

Ήδη μονάδες του στρατού έχουν φτάσει στο Αρκαλοχώρι αλλά και στα γύρω χωριά που χτυπήθηκαν από το σεισμό λίγο μετά τις 9 το πρωί και στήνουν σκηνές για να περάσει ο κόσμος το βράδυ του.

Και όλα αυτά ενώ η γη στο Ηράκλειο συνεχίζει να τρέμει και οι κάτοικοι δεν ησυχάζουν έχοντας αγωνία για τους ισχυρούς μετασεισμούς. Οι κάτοικοι της ΠΕ Ηρακλείου έλαβαν μήνυμα από το 112, λόγω του μπαράζ μετασεισμών και καλούνται να μην μπαίνουν σε κτίρια που έχουν υποστεί οποιαδήποτε ζημιά ενώ για αύριο αποφασίστηκε αναστολή λειτουργίας των δημοτικών και ιδιωτικών βρεφονηπιακών σταθμών και των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιφέρεια.

Την ίδια στιγμή που ο στρατός στήνει σκηνές σε γήπεδα και ανοιχτούς χώρους, η πολιτεία επιστράτευσε και δυο ξενοδοχεία που θα φιλοξενήσουν κόσμο. Στον χώρο του εκθεσιακού κέντρου Αρκαλοχωρίου έχουν στηθεί 80 σκηνές του στρατού, η κάθε μια από τις οποίες μπορεί να φιλοξενήσει 10 άτομα.

Επίσης άλλες 20 σκηνές θα διανεμηθούν στα γύρω χωριά προκειμένου να περάσουν το βράδυ τους εκεί όσοι θέλουν να βρίσκονται κοντά στα σπίτια τους. Την ίδια στιγμή έχει γίνει προετοιμασία για να μοιραστούν 1.000 μερίδες φαγητού σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Αύριο Τρίτη πρωί πρωί οι αρχές της περιοχής αναμένουν και άλλες σκηνές που θα στείλει ο Ερυθρός Σταυρός.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες Belharra: Γιατί οι Τούρκοι τις τρέμουν – Πώς αλλάζουν οι ισορροπίες στο Αιγαίο (Video)

Κορωνοϊός: «Αγριεύει» η δικαιοσύνη με τις ιστοσελίδες αντιεμβολιαστών

Κορωνοϊός: Με ποια εμβόλια θα γίνει η τρίτη δόση – Ποιοι δεν χρειάζεται να την κάνουν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:36