search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:17
MENU CLOSE

Σεισμός στην Κρήτη: Προειδοποίηση Τσελέντη από την περασμένη Πέμπτη – Η ανάρτηση στο facebook

27.09.2021 14:15
tselentis_new

Την εκτίμηση ότι ο ισχυρός σεισμός των 5,8 Ρίχτερ ήταν και ο κύριος εξέφρασε ο σεισμολόγος και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αθηνών, Άκης Τσελέντης.

«Ήταν ο κύριος σεισμός» δήλωσε. Όπως έσπευσε μιλώντας στο protothema.gr, να διευκρινίσει ο σεισμολόγος και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αθηνών, ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ, με έναν νεκρό και τουλάχιστον εννέα τραυματίες μέχρι και αυτή την ώρα, σημειώθηκε στο γνωστό ρήγμα Καστελλίου, σε μια περιοχή που δεν μπορεί να δώσει σεισμούς μεγαλύτερους των έξι Ρίχτερ.

Την ίδια ώρα, αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο Άκης Τσελέντης με ανάρτησή του στο Facebook την περασμένη Πέμπτη είχε προειδοποιήσει για το φαινόμενο των σεισμικών δονήσεων στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

Συγκεκριμένα, λόγω των συνεχών δονήσεων στην περιοχή τους τελευταίους μήνες, συμβούλευε τους κατοίκους να συνεχίζουν να ακολουθούν τα μέτρα σεισμικής προστασίας και να αποφεύγουν τα παλιά πετρόχτιστα σπίτια.

«Από τα επιπλέον όργανα που έχουμε τοποθετήσει στην ευρύτερη περιοχή υπολογίσαμε με ακρίβεια τα αίτια του φαινομένου το οποίο οφείλεται στα ρήγματα Καστελλίου και Θραψανού. Που ενώνονται στο βάθος κάτω από τον Δήμο Μινώα πεδιάδος», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ο Άκης Τσελέντης..

Ολόκληρη η ανάρτηση του Άκη Τσελέντη είχε ως εξής:

«Σήμερα το πρωί είχαμε ακόμα ένα σεισμό 3,7 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι. Οπως επανειλημμένα έχω αναφέρει, το φαινόμενο αυτό θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό ακόμα. Τα διαστήματα μεταξύ των σεισμών θα αραιώνουν, τα μεγέθη όμως θα κινούνται σε αυτά τα επίπεδα.

Από τα επιπλέον όργανα που έχουμε τοποθετήσει στην ευρύτερη περιοχή υπολογίσαμε με ακρίβεια τα αίτια του φαινομένου το οποίο οφείλεται στα ρήγματα Καστελλίου και Θραψανού που ενώνονται στο βάθος κάτω από τον Δήμο Μινώα Πεδιάδος.

Εχουμε παρατηρήσει και μία μικρή σεισμική δράση στην περιοχή Αρχανών Βασιλειών στο ρήγμα του Γιούχτα το οποίο και αυτό παρακολουθούμε.

Είμαι σε επικοινωνία τόσο με τον δήμαρχο Αρκαλοχωρίου όσο και με το δήμαρχο Ηράκλειο ενώ σε πρόσφατη συνάντηση που είχα με τον περιφερειάρχη Κρήτης αποφασίστηκε να προχωρήσουμε σε ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα όσο αφορά την αντισεισμική θωράκιση της Κρήτης με έμφαση βέβαια στην περιοχή που αυτή την περίοδο είναι σε διέγερση.

Πρέπει να συνεχίζετε να ακολουθείτε τα μέτρα σεισμικής προστασίας και να αποφεύγετε τα παλιά πετρόχτιστα σπίτια, όπως σας έχω πει».

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός στην Κρήτη: Γλίτωσαν από θαύμα όταν τεράστιος βράχος σταμάτησε 3 μέτρα από το Ι.Χ τους (Video)

Κεραμέως για σχολεία: Η επιδημιολογική κατάσταση παρακολουθείται πολύ στενά

Θεσσαλονίκη: Επίπληξη από το δικαστήριο σε νεαρό που έκανε σεξ με 12χρονη και την άφησε έγκυο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:17