search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:12
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Μαζικές απολύσεις σε ιατρικό όμιλο λόγω άρνησης εμβολιασμού

29.09.2021 16:20
vaccine_new

Σκληραίνουν τη στάση τους επιχειρήσεις και όμιλοι στις ΗΠΑ σε βάρος εργαζομένων που αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, ο ιατρικός όμιλος «Novant Health» στη Βόρεια Καρολίνο, ο οποίος διαθέτει 15 νοσοκομεία, 800 κλινικές και εκατοντάδες άλλες ιατρικές εγκαταστάσεις, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι 375 εργαζόμενοί του παρέμεναν ανεμβολίαστοι και έμπαιναν σε αναγκαστική αργία πέντε ημερών.

Με το πέρας του διαστήματος αυτού, ο όμιλος ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην απόλυση περισσοτέρων από 170 εργαζομένων οι οποίοι δεν εμβολιάστηκαν, παρότι ο όμιλος έχει καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των υπαλλήλων του.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ομίλου, περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι που είχαν τεθεί σε υποχρεωτική αργία έκαναν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και επέστρεψαν στην εργασία τους. Με βάση τις προϋποθέσεις που έχει θέσει ο όμιλος, εμβολιασμένος θεωρείται όποιος έχει κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, ή την πρώτη δόση των σκευασμάτων της Moderna και της Pfizer.

Από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό εξαιρούνται όσοι έχουν σοβαρούς λόγους υγείας ή θρησκευτικών πεποιθήσεων, αλλά αυτοί υποχρεούνται να κάνουν ένα τεστ την εβδομάδα και να φορούν μάσκες ΚΝ95. Ο όμιλος έχει ξεκαθαρίσει ότι η δεύτερη δόση του εμβολίου θα πρέπει να γίνει ως τις 15 Οκτωβρίου, και υποστήριξε ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων εργαζομένων του φθάνει το 99%.

Διαβάστε επίσης

Το Mont Blanc συρρικνώθηκε κατά ένα μέτρο τα τελευταία 4 χρόνια

Σχολεία: Από Τετάρτη τα νέα self test για τους μαθητές στα φαρμακεία – Οι οδηγίες

Κορωνοϊός-Σαρηγιάννης: Η πανδημία δείχνει σημάδια σταθεροποίησης – Έως και 70.000 παιδιά θα νοσήσουν (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43