search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 18:47
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Απέλυσε 593 ανεμβολίαστους εργαζόμενους η United Airlines

29.09.2021 08:44
airplane new

Aρχισαν τα όργανα στις ΗΠΑ. Η αεροπορική εταιρεία United Airlines, η οποία απαίτησε στις αρχές Αυγούστου όλοι οι εργαζόμενοί της να εμβολιαστούν κατά της COVID-19, ανακοίνωσε χθες Τρίτη πως προετοιμάζεται να προχωρήσει στην απόλυση 593 εργαζομένων της.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, από τους κάπου 67.000 υπαλλήλους της UA, λιγότερο από το 3%, δηλαδή περίπου 2.000, ζήτησε να εξαιρεθεί για ιατρικούς ή θρησκευτικούς λόγους. Μεταξύ των υπολοίπων, πάνω από το 99% προτίμησε να εμβολιαστεί.

«Απαιτήσαμε να εμβολιαστούν όλοι οι εργαζόμενοι της United που έχουν τη βάση τους στις ΗΠΑ για έναν απλό λόγο: για να εγγυηθούμε την ασφάλειά τους», τόνισαν σε ανακοίνωση της διοίκησης ο επικεφαλής της εταιρείας, ο Σκοτ Κέρμπι, και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων, ο Μπρετ Χαρτ.

«Και είναι αλήθεια πως όλοι είμαστε ασφαλείς όταν όλοι έχουμε εμβολιαστεί», πρόσθεσαν.

Για τους 593 υπαλλήλους που δεν προσκόμισαν βεβαιώσεις εμβολιασμού, η εταιρεία κίνησε διαδικασίες απόλυσης με βάση διαδικασίας που είχε διαπραγματευθεί με τα συνδικάτα.

Πρόκειται για «απίστευτα δύσκολη απόφαση» αλλά «το να εγγυηθούμε την ασφάλεια της ομάδας μας είναι προτεραιότητά μας», κατά την ανακοίνωση της διοίκησης της UA.

Διαβάστε επίσης

Νέα «πυρά» Μενέντεζ κατά της Τουρκίας: Δεν βλέπω νέες πωλήσεις όπλων

Αστυνομικός «αράχνη» κατεβαίνει στον 11ο όροφο ουρανοξύστη και σώζει 4χρονη (video)

iPhone 13: Πρόβλημα στη λειτουργία αν η οθόνη αλλαχθεί από τρίτο επισκευαστή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 18:44