search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 15:24
MENU CLOSE

iPhone 13: Πρόβλημα στη λειτουργία αν η οθόνη αλλαχθεί από τρίτο επισκευαστή

28.09.2021 20:47
iphone_new (2)

Η Apple έχει συχνά κατηγορηθεί ότι δεν επιτρέπει σε τρίτους τεχνικούς να επισκευάζουν τα προϊόντα της και φαίνεται ότι η τάση αυτή συνεχίζεται.

Σύμφωνα με την γνωστή αμερικανική εταιρεία επισκευώ iFixit, η οποία κάνει ειδικές μελέτες για την επισκευασιμότητα των ηλεκτρονικών συσκευών, το iPhone 13 παρουσιάζει μια ιδιαιτερότητα που κάνει την επισκευή του εκτός Apple σχεδόν αδύνατη.

Όταν η εταιρεία άνοιξε το τηλέφωνο, προκειμένου να εξετάσει τα εξαρτήματά του και να δει πώς εύκολα ή δύσκολα επισκευάσιμο είναι, διαπίστωσε ότι το Face ID, δηλαδή το σύστημα ξεκλειδώματος του κινητού με σκανάρισμα του προσώπου του ιδιοκτήτη σταματούσε να λειτουργεί αν κάποιος τρίτος άλλαζε την οθόνη.

Η εταιρεία επικοινώνησε με την Apple, η οποία εξήγησε ότι το πρόβλημα αυτό -το οποίο είναι σημαντικό καθώς το σύστημα Face ID είναι το μοναδικό σύστημα βιομετρικού ξεκλειδώματος των συσκευών- οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα του λογισμικού που η εταιρεία προτίθεται να διορθώσει σε μελλοντική αναβάθμιση του iOS.

«Σήμερα, αν αλλάξεις την οθόνη του iPhone, η Apple “σκοτώνει” το Face ID, εκτός κι αν η ίδια ελέγχει την επισκευή», ανέφερε το iFixit, το οποίο υποψιάζεται ότι η οθόνη είναι σειριακά κλειδωμένη στη συσκευή, χωρίς, ωστόσο, να μπορεί να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα στις ΗΠΑ πέρασε κανονισμός που απαγορεύει στις εταιρείες να επιβάλλουν παράνομους περιορισμούς στις επισκευές ηλεκτρονικών συσκευών όπως αυτός στο iPhone 13 (αν φυσικά αποδειχθεί ότι δεν είναι πρόβλημα του λογισμικού, αλλά εσκεμμένη κίνηση).

Photo: Apple

Διαβάστε επίσης

Νέοι μπελάδες για το F-35: «Ψαλίδι» στις παραγγελίες για το 2022

Βρετανία: Στέρεψαν τα βενζινάδικα – Δεν έχουν καύσιμα τα αυτοκίνητα – Ατελείωτες ουρές (Video)

Τουρκικά ΜΜΕ: Eκνευρισμός για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 15:24